Vége az RMR szezonnak! - Lássuk kik lőtték be magukat a következő Majorre

Vége az RMR szezonnak! - Lássuk kik lőtték be magukat a következő Majorre

Mondhatni fix a csapatok listája, de több helyen változhat még.

Dupla döntővel zárult a hétvége, ami már alapjában is izgalmas esemény, főleg hogy mindkét meccs RMR pontokért ment. Nincs már Minor, nincs konkrét selejtezője a Major tornáknak, helyette év közben gyűjthetnek RMR pontokat a csapatok, a legtöbbet gyűjtöttek pedig belépőt nyernek az aktuális Majorre.

Bár idén nincs Major a COVID-19 miatt, az RMR pontok megmaradtak. Az IEM New York és a DreamHack Open Fall végeztével le is zárult a szezon, de vajon melyik csapatok örülhetnek? Nem egyszerű erre választ adni, jelenleg több sebből is vérzik az RMR rendszer. 

Ha egy csapat játékost cserél, akkor értelemszerűen elveszíti az RMR pontjai egy részét. Egyetlen cserénél ez 20%-os veszteséget jelent. Márpedig a csapatok cserélni fognak. Semmilyen biztos információja nincs még a Valve-nak a következő Majorről. Elmondásuk szerint szeretnének egyet még 2021 első felében és szeretnék ha megvalósulna az ESL One: Rio, de sajnos a vírus bármikor úgy keverheti a lapokat, hogy abból dobás legyen.

Lehet, hogy már tavasszal Majorön szurkolhatunk kedvenceinknek, lehet, hogy csak ősszel, lehet, hogy 2021-ben sem lesz Major. Márpedig hónapokig, akár évekig nem kötelezhetik arra a csapatokat, hogy ne cseréljenek játékost, ha pedig a mezőny nagy része elbukja majd az RMR pontjai egy részét, akkor semmi értelme nincs megtartani a jelenlegi rendszert, akkor valami újjal kell előrukkolnia a Valve-nak.

Meglátjuk miként alakul majd a helyzet. Az biztos, hogy jelenleg vannak RMR tabelláink, de már most több csapatnál meg lehet jósolni a cserét, ami nagyban felrúghatja az sorrendeket. Nézzük, hogyan állnak most az egyes régiók csapatai.

Ázsia, Óceánia, Dél-Amerika és CIS

Ez az a négy régió az, ahol sokkal több az alacsonyabb rangú csapat és sokkal nehezebb is megjósolni a játékosmozgásokat. Kvázi biztosnak tekinthetjük a tabellákat, de ha cserél mondjuk a TYLOO, a BOOM Esports vagy akár a Na'Vi, akkor borulhat minden.

az ázsiai mezőny (a képre kattintva megnézhetitek a többi régiót is)

Észak-Amerika

A mezőny legnagyobb nyertesét és vesztesét könnyű megtalálni. Előbbi egyértelműen az MiBR. Teljesen szét esett a csapat, az összes RMR pontjukat elveszítették, vagyis ha lesz is Rióban Major, az MiBR akkor sem lesz ott. Ugyanígy el kell búcsúznunk a Cloud9-tól is. Nem úgy a Team One csapatától, akik meglepetésre szerezték meg az utolsó továbbjutást érő helyet. Különösen az IEM New York alatt nyújtottak remek teljesítményt, aminek meg is lett az eredménye.

az észak-amerikai mezőny

A 100 Thieves viszont még meg fogja kavarni a dolgokat. Ők biztosan kiesnek a mezőnyből, pontjaik nullázódnak majd, tehát jó eséllyel előrébb ugrik majd a Team One és a Gen.G is, akik így kijuthatnak a következő Majorre.

Európa

Több nagy vesztese is van az európai mezőnynek. Biztosan ki kell hagyni a következő Majort a Complexitynek például, akiknél bár volt játékos csere, a legnagyobb gond, hogy pont az RMR versenyeken játszottak a legrosszabbul idén. Hasonló a helyzet a mousesports csapatával is, ők is hiányozni fognak a következő Majorről.

az európai mezőny

Akik igazán érdekes az EU mezőnyből az a FaZe, a G2 és az ENCE. A finnek nem továbbjutók jelenleg, de ez könnyen változhat. Jó eséllyel NiKo elmegy a FaZe-ből, a 20%-os RMR veszteséggel pedig a FaZe azonnal kiesik a továbbjutók mezőnyéből. Így viszont Majorre juthat az ENCE. Ha NiKo csapatot vált, akkor a G2 is 20%-os vereséget könyvelhet el magának, amivel ha szűkösen is, de pont továbbjutnak. A 6. helyről viszont valószínűleg visszaesnek majd a 9-re.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!