Halálos fenyegetéseket kapnak a Cyberpunk 2077 fejlesztői

Halálos fenyegetéseket kapnak a Cyberpunk 2077 fejlesztői

A CD Project Red kéri a rajongókat, hogy értsék meg, ők is ugyanolyan emberek, mint bárki más.

Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy a lengyel CD Project RED 21 nappal, 2020. december 10-ére halasztotta el a sokak által várt játékuk, a Cyberpunk 2077 kiadását. Nem ez az első alkalom azonban, hogy a fejlesztőcég későbbre csúsztatta a játék megjelenését, sok rajongó adta hangját elégedetlenségének, a békésebbek mémek formájában.

Többen ráadásul nem is riadtak vissza attól, hogy személyesen a fejlesztőknek üzenjenek emiatt. A CD Project RED vezető designere, Andrzej Zawadzki arról posztolt a Twitterre, hogy egyes kollégái halálos fenyegetéseket is kaptak már a késés miatt.

„Egy valamit szeretnék leszögezni a Cyberpunk 2077 halasztását tekintve. Megértem, hogy dühösek, csalódottak vagytok és ennek hangot is akartok adni. Azonban teljes mértékben elfogadhatatlan halálos fenyegetéseket küldeni a fejlesztőknek, nagyon rossz dolog. Mi is ugyanolyan emberek vagyunk, mint ti.” – áll a posztban.

Az üzenetek motivációja ellenben nagyobb részt onnan származnak, hogy a bejelentés előtt több rajongó kérte már, ne halasszák el ismét a kiadást. Balszerencsés módon pont egy nappal a halasztás előtt ígérték meg az egyik rajongónak, hogy nem változtatnak a kiadás dátumán.

Egy válaszüzenetben Fabian Mario Döhla (aki a @CyberPunkGame felhasználónév alatt a fenti ígéretet tette) elmagyarázta, hogy ezen válasz során a halasztásról még nem tudott. „Egy ekkora cégnél közel lehetetlen, hogy egy ekkora volumenű döntést minden alkalmazottal tudassanak előzetesen. Dióhéjban: a Twitter-fiók nem szándékosan hazudott. Szimplán csak nem tudtam. Elnézést kérek érte.” Jason Schreirer, a Bloomberg riportere szerint a CDPR fejlesztői a halasztás tényét a nyilván bejelentéssel egyidőben, egy belső céges e-mailen keresztül tudták csak meg. Ennek az okát abban látta, hogy „nem oszthatták meg a hírt korábban, tartva a részvények esésétől”.

Azáltal, hogy a játékot télen fogják kiadni, a 21 napnyi ráadás a 100 órás munkahetet is ledolgozó kollégák számára nem lesz egy sétagalopp, főleg ha hozzávesszük a dühös rajongók nem épp kedves hangvételű üzeneteit is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!