Hirdetés

Új ötödik, új edző, mégis remekül működik a Budapest Five

Bejutott az ESEA 36 Advanced rájátszásába a Budapest Five!

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Anniewhere a Szurdokban

League of Legends - Heti feedelés a spanokkal

Hirdetés

62 csapat indult neki a ligának még szeptember elején, a rájátszáshoz pedig a legjobb 16 között kellett végeznie az alakulatoknak. Büszkén mondhatjuk, hogy ezt az akadályt jócskán megugrotta a BP5, 12 győzelem és 4 vereség után az 5. helyen zárták a csoportkört, olyan csapatokat előzve meg, mint a Tricked, a Winstrike vagy az LDLC.

A neheze viszont még csak most jön! A minimum célkitűzés, hogy ezt az 5. helyet megismételjék a rájátszásban is, hiszen az már pénznyereménnyel jár, de az igazi végcél a top 4 kell legyen. A rájátszás 2-4. helyezett csapata a Premier Relegationbe, míg az első helyzet azonnal a Premier ligába jut. Ott már olyan csapatok ellen bizonyíthat az ember, mint az ESL One: Kölnt 5-8. helyen záró Sprout vagy az IEM New York CIS divíziójában döntőt játszó Nemiga.

Az ESEA szezon előtt a hazai közösség legnagyobb félelme a torzsi-kolor páros volt, hiszen mindketten az AWP-t részesítik előnyben. Mindenki azon gondolkozott, hogy vajon melyikük lesz vajon belekényszerítve az M4/AK használatba? A válasz az, hogy szerencsére egyikük sem. Persze torzsi többet forgatja az AWP-t, de ha alkalom adódik rá, akkor kolor kezében is megvillan a fegyver és mind a ketten jól játszanak az AR-ekkel is. A dupla AWP-s védelmeket pedig már jól ismerjük, pontosan tudjuk, hogy mennyire fontosak lehetnek egy-egy meccsen.

Érdemes külön kiemelni fleavet, aki irányítóként pakol elképesztő frageket ellenfeleire, pedig ez ebben a szerepkörben koránt sem a legkönnyebb. Mindenképpen jót tett a csapatnak az is, hogy a nyári időszakhoz képest növelni tudták a map pooljukat. Valószínűleg még most sem játszanak mindent úgy, ahogy szeretnének, de már felveszik a kesztyűt, Infernon, Nuke-on, Mirage-on és Trainen is.

A rájátszás nyitó meccseit még nem tették közzé, de egy valamiben biztosak lehetünk. Ha ugyanazt a játékot tudja majd játszani a Budapest Five, amit az ESEA 35. szezonjában eddig is, akkor nem lesz gond. Erős csapatok vannak a rájátszásban, ez kétségtelen, de közéjük tartozik a BP5 is. Hónapok óta küzd már a fejlődését a csapat és most úgy tűnik, hogy a kemény munka kifizetődik. Szurkoljuk ki együtt a csapatnak a győzelmeket és a Premier ligába való bejutást!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
1 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés