Hungarian Open: 8 csapat maradt talpon a bajnoki címért folyó küzdelemben

Hungarian Open: 8 csapat maradt talpon a bajnoki címért folyó küzdelemben

Sok izgalmat hozott a csoportkör utolsó fordulója.

2020. november 14-én és 15-én került megrendezésre a Hungarian Open csoportkörének 6., és egyben utolsó fordulója. Sok kérdés volt még nyitott a hétvégét megelőzően: mely csapatok végeznek a csoportok első helyén, ki kényszerül rájátszásra és kinek kell osztályozót játszani a bennmaradásért.

Szombat

A szombati közvetítés teljes felvétele megtekinthető az alábbi linken.

Az első párharcot a PMFC és a First Light játszotta. Mindkét csapat azzal a tudattal lépett pályára, hogy egy esetleges győzelemmel akár a rájátszást is bebiztosíthatják maguknak. Ez végül a Pécsi MFC-nek sikerült, viszont rendkívül hathatós First Light közreműködéssel, utóbbi csapat ugyanis többször a saját kapujára is veszélyesebb volt, mint az ellenfélére. Egy meccset így is nyerni tudtak, ám a szettet végül a Pécs húzta be 3-1 arányban, így pedig részt vehetnek a rájátszásban.

Azt ezt követő két szetten a Team Peculiarity egyaránt pályára lépett, két győzelemmel pedig elmozdulhattak volna az osztályozós helyekről. A két párharcból ellenben egyetlen meccset sem sikerült megnyerni, az iPon Team Horizon Reapers ellen 3-0 arányban maradtak alul, míg a Salvo E-sports ellen 3-1-re vesztettek – utóbbi arány ellenben azt jelentette, hogy az iTHR-nek komoly esélye lett a csoport 3. helyére, a Lost Crusaders pedig matematikai esélyt szerzett, hogy megelőzze a Salvot, így épphogy elérje a rájátszást.

A játéknap utolsó párharca az egész B csoport rangadóját, és az előző szezon döntőjének visszavágóját, azaz az MTK Budapest és a Necrotic Esport összecsapását hozta. Mindkét csapat magas fordulatszámon pörgött, és az ellenfél legkisebb hibáját azonnal büntették, a Necrotic azonban ezekből sokkal többet követett el. Vezetett ugyan a második meccsen 2-0-ra, és a harmadikon is 1-0-ra, előnyüket nem tudták megtartani a lefújásig egyszer sem, így végül az MTK 3-0 arányban nyerte meg a szettet, így a címvédő zárt ezen nyolcas élén és egyenes ágon lehetnek ott a Négyes Döntőben, míg a Necrotic rájátszásra kényszerült.

Vasárnap

A vasárnapi közvetítés felvétele megtekinthető az alábbi linken. A szombattal ellentétben ez a játéknap 6 szettet hozott magával, ám mindegyik párharc előzetesen is izgalmasnak ígérkezett.

Az elsőn az Illés Akadémia Spirit játszott a None ellen. A Spirit azzal a tudattal lépett pályára, hogy egy 3-0, vagy 3-1 arányú győzelem 3. helyet jelentene, 3-2 esetén 4. hely, vereség esetén viszont veszélybe kerülhetett volna bármelyik pozíció, a None-nak pedig az osztályozó elkerüléséért vívott harcban volt szüksége a győzelmekre. A mérkőzés végül minden tekintetben borította a papírformát, a Spirit bár esélyeshez méltón kezdett, a None később megfordította a szett állását. A Spirit innen ötödik meccsre egyenlített ki, és ott közel is voltak a győzelemhez, ellenfelük 1 másodperccel (!) a vége előtt mentette hosszabbításra a döntő játszmát, ott viszont 12 másodperc ráadást követően mégis a Spirit örülhetett. Így a rájátszást elérték végül, ám nem múlt sokon, hogy lemaradjanak róla. Győzelmük egyúttal azt is jelentette, hogy a Future Gaming és a First Light már biztosan nem érheti el a rájátszást.

A sors pikantériája, hogy ez a két csapat pont egymás ellen meccselt az ezt követő párharcon. Az osztályozót viszont egyik csapat sem kerülte még el, így a vesztessel biztosan találkoztunk volna a bajnokság ezen szakaszában, tehát nem is kímélték egymást a párharcon. A küzdelemről mindent elmond, hogy bár 3-0 lett a vége, egy mérkőzés 0 másodperces góllal, két meccs pedig hosszabbításban dőlt el, azok összesített hossza (1:10 és 5:04) pedig ráadásul plusz másfél meccset is rátett a szettre. A győzelemnek a Future Gaming örülhetett, így a First Light kényszerült osztályozóra.

A harmadik széria a már biztosan kieső RotateKappa és a 3. helyért pole pozícióban lévő iPon Team Horizon Reapers összecsapását hozta. Az iTHR esélyesként megfelelően kezdte a szettet, 2-0-ra vezettek, a RotateKappa azonban megfordította a harmadik meccset, így először láthattuk a képernyőn a Winner: RotateKappa feliratot, a csapat ugyanis az összes korábbi meccsét 3-0-ra vesztette el. A bukott meccs azonban feltüzelte az iTHR-t, és egy 7-0-s győzelemmel zárta le a szettet 3-1-re.

A negyedik párharcon ismét láthattuk egyaránt a Future Gaminget, és a None-t is, a tabella aktuális állása alapján pedig a None esetleges 3-0 arányú győzelme azt jelentette volna, hogy hármas körbeverésben állt volna a két csapat a First Light-tal együtt, a helyezéseket pedig sehogy se lehetett volna eldönteni. A Future Gaming ellenben megnyerte az első meccset, ez pedig azt jelentette, hogy minden további eredménytől függetlenül a Future Gaming ötödik helyen zár, a None pedig hetedik lesz. Ezzel a játékosok nem törődtek, a szett mind az öt meccsét végigjátszották, a negyedik találkozón ráadásul majdnem egy teljes meccs hosszát ráhúzva hosszabbításként, azonban a legvégén a None örülhetett, 3-2 arányú győzelemmel hangolódhattak az osztályozóra.

Az utolsó előtti szett az A csoport rangadóját hozta, a csoportelsőségért csapott össze a Team Plague és a LvL Up Esport. Már a legelső labdaérintéstől kezdve magas fordulatszámon pörgött mindkettő csapat, a lehető legkevesebb teret igyekeztek hagyni a másiknak, viszont a LvL Up Esport hiába tűnt támadásban kicsit erősebbnek, védelmük könnyen zavarba hozható volt, ezt pedig a Team Plague többször is büntette. Ugyan legalább egy meccsgyőzelemre talán rászolgált volna a LvL Up, a Team Plague végül magabiztos 3-0 aránnyal megnyerte a rangadót, így ők lettek végül az A csoport bajnokai, a LvL Up Esport pedig szintén rájátszásra kényszerült.

A csoportkör utolsó párharcán végül a DVTK és a Lost Crusaders csapott össze. A képlet pofonegyszerű volt: a DVTK csak úgy kerülheti el az osztályozót, ha 3-0-ra nyer; a Lost Crusaders csak úgy érheti el a rájátszást, ha 3-0-ra nyer; a Salvo E-sports csak akkor előzheti meg a Lost Crusaders, ha utóbbi csapat nem nyer 3-0-ra. Ennek megfelelően gurultak ki a pályára a csapatok, ahol az első meccset a DVTK elvesztette, így még jobban igyekeztek a folytatásban, és sokáig úgy tűnt, el tudják rontani a Lost Crusaders playoff-álmait, az ellenfél végül kiegyenlített, a hosszabbításban pedig ők lőtték a győztes gólt. A harmadik meccsen így karnyújtásnyira került a rájátszás, amelyet végül egy magabiztosabb győzelemmel ki is harcoltak, így a Lost Crusaders a 6. kalapból kisorsolva elérte a csoportjának 4. helyét, így versenyben maradtak a bajnoki címért folyó küzdelemben.

A forduló eredményei tehát (a párosításra kattintva annak felvétele is megtekinthető):

A csoportkör végeztével végül az alábbi módon foglalták el a csoportokban a csapatok végső helyezésüket.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!