Hirdetés

Az EA határozott módon tette helyre Ibrahimovicékat az elégedetlenség kapcsán

Az EA Sports tiszta vizat öntött a pohárba, de lehet, hogy Ibráék ezt nem hagyják ennyiben.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

LEC Spring Split 2021

FC Schalke 04 vs. Excel Esports (1. hét)

Hirdetés

Zlatan Ibrahimovic, ha megszólal vagy csinál valamit, akkor arra szinte az egész futballvilág odafigyel. Most azonban egy nagyon furcsa eset kapcsán tett egy bejegyzést a közösségi médiában, hiszen a FIFA-sorozatba, jobban mondva annak készítőjébe, az EA Sportsba állt bele. Egyszerűen nem értette, hogy mit keres a játékban az arca, és ki adott engedélyt a cégnek arra, hogy őt felhasználják, illetve az ő személyével pénzt keressenek.

Ibra: "Ki adott engedélyt az EA-nek, hogy a nevem és az arcom használja?"

TZeus | 20/11/24 12:01A svéd sztár kifakadt a FIFA 21 kiadójára, mert szerinte semmi joguk nem lenne az ő személyével pénzt keresniük, hiszen meg sem egyeztek vele. Egy érdekes történet látott napvilágot, miután Zlatan Ibrahimovic kikelt az EA Sportsra, ugyanis állítása szerint nincs joguk használni az ő nevét és arcát a FIFA 21-ben.

Ennek hatására egyébként a Tottenham újdonsült, régi játékosa, Gareth Bale is hozzáfűzte a maga megjegyzését, hiszen ő sem tudta mire vélni a FIFPro szervezetet. Emellett Zlatan, és még sok másik világsztár ügynöke, Mino Raiola is egy interjú során megemlítette, hogy legalább 300 olyan játékos van még, akik lépéseket terveznek az EA-vel szemben, valamint hozzátette, hogy kétségbe vonja azt, hogy az AC Milan rendelkezne ügyfele személyes jogaival.

Az EA pedig nem hagyta szó nélkül az esetet, és az alábbiakat válaszolta:

"A közösségi médiában előjött licenceléssel kapcsolatos viták nem érintik sem az EA-t, sem az EA Sports-ot. Ez a FIFPro, valamint az egyesületükön belüli játékosok és azok képviselőik között zajlik. A FIFPro azt közölte velünk, hogy ez az ő problémájuk, és ők természetesen kezelik ezt - hamarosan erre vonatkozó nyilatkozatot várunk tőlük."

Továbbá Raiola nyilatkozatát is kommentálták:

"Ez nem a mi harcunk. Ez nem az EA Sports-ról vagy a videojátékokról, a játékosokról vagy a rajongókról szól. Ez egy csata a futballügynökök és a FIFPro között zajlik. Mino Raiola egy elismert játékosügynök, akivel hosszú évek óta partneri kapcsolatban állunk, és nincs ez másként az idei évben sem. Ennek a megállapodásnak köszönhető például, hogy ügyfele, Erling Haaland részt vegyen a FIFA 21 marketing kampányában. Tovább remek munkakapcsolatunk van Zlatan Ibrahimovic-csal is, aki 2002 óta minden FIFA-ban szerepel, és rendszeresen díjakat kapott a FUT részeként.

De hogy tisztázzuk a dolgot, szerződéses megállapodásunk van minden egyes játékos arcának felhasználására a játékban. Ezek a licencek közvetlenül a ligáktól, a csapatoktól és a játékosoktól származnak. Mindemellett együtt dolgozunk a FIFPróval is, hogy ezáltal a lehető legtöbb játékos autentikus formában szerepelhessen a játékban. Jelen esetekben a jogokat az AC Milannal kötött egyezségünk, illetve a Premier League-gel való hosszú távú exkluzív partnerkapcsolatunk biztosítja, melybe beletartozik a Tottenham Hotspur összes játékosa is."

Ez a furcsa vita egyébként alighanem a David Beckham és az EA Sports közötti partneri megállapodásról szóló összegek miatt robbanhatott ki, hiszen a Mirror arról számolt be, hogy elképesztő összeget tehet zsebre az angol a FIFA játékban való megjelenésért cserébe.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés