Az EA határozott módon tette helyre Ibrahimovicékat az elégedetlenség kapcsán

Az EA határozott módon tette helyre Ibrahimovicékat az elégedetlenség kapcsán

Az EA Sports tiszta vizat öntött a pohárba, de lehet, hogy Ibráék ezt nem hagyják ennyiben.

Zlatan Ibrahimovic, ha megszólal vagy csinál valamit, akkor arra szinte az egész futballvilág odafigyel. Most azonban egy nagyon furcsa eset kapcsán tett egy bejegyzést a közösségi médiában, hiszen a FIFA-sorozatba, jobban mondva annak készítőjébe, az EA Sportsba állt bele. Egyszerűen nem értette, hogy mit keres a játékban az arca, és ki adott engedélyt a cégnek arra, hogy őt felhasználják, illetve az ő személyével pénzt keressenek.

Ibra: "Ki adott engedélyt az EA-nek, hogy a nevem és az arcom használja?"

TZeus | 20/11/24 12:01A svéd sztár kifakadt a FIFA 21 kiadójára, mert szerinte semmi joguk nem lenne az ő személyével pénzt keresniük, hiszen meg sem egyeztek vele. Egy érdekes történet látott napvilágot, miután Zlatan Ibrahimovic kikelt az EA Sportsra, ugyanis állítása szerint nincs joguk használni az ő nevét és arcát a FIFA 21-ben.

Ennek hatására egyébként a Tottenham újdonsült, régi játékosa, Gareth Bale is hozzáfűzte a maga megjegyzését, hiszen ő sem tudta mire vélni a FIFPro szervezetet. Emellett Zlatan, és még sok másik világsztár ügynöke, Mino Raiola is egy interjú során megemlítette, hogy legalább 300 olyan játékos van még, akik lépéseket terveznek az EA-vel szemben, valamint hozzátette, hogy kétségbe vonja azt, hogy az AC Milan rendelkezne ügyfele személyes jogaival.

Az EA pedig nem hagyta szó nélkül az esetet, és az alábbiakat válaszolta:

"A közösségi médiában előjött licenceléssel kapcsolatos viták nem érintik sem az EA-t, sem az EA Sports-ot. Ez a FIFPro, valamint az egyesületükön belüli játékosok és azok képviselőik között zajlik. A FIFPro azt közölte velünk, hogy ez az ő problémájuk, és ők természetesen kezelik ezt - hamarosan erre vonatkozó nyilatkozatot várunk tőlük."

Továbbá Raiola nyilatkozatát is kommentálták:

"Ez nem a mi harcunk. Ez nem az EA Sports-ról vagy a videojátékokról, a játékosokról vagy a rajongókról szól. Ez egy csata a futballügynökök és a FIFPro között zajlik. Mino Raiola egy elismert játékosügynök, akivel hosszú évek óta partneri kapcsolatban állunk, és nincs ez másként az idei évben sem. Ennek a megállapodásnak köszönhető például, hogy ügyfele, Erling Haaland részt vegyen a FIFA 21 marketing kampányában. Tovább remek munkakapcsolatunk van Zlatan Ibrahimovic-csal is, aki 2002 óta minden FIFA-ban szerepel, és rendszeresen díjakat kapott a FUT részeként.

De hogy tisztázzuk a dolgot, szerződéses megállapodásunk van minden egyes játékos arcának felhasználására a játékban. Ezek a licencek közvetlenül a ligáktól, a csapatoktól és a játékosoktól származnak. Mindemellett együtt dolgozunk a FIFPróval is, hogy ezáltal a lehető legtöbb játékos autentikus formában szerepelhessen a játékban. Jelen esetekben a jogokat az AC Milannal kötött egyezségünk, illetve a Premier League-gel való hosszú távú exkluzív partnerkapcsolatunk biztosítja, melybe beletartozik a Tottenham Hotspur összes játékosa is."

Ez a furcsa vita egyébként alighanem a David Beckham és az EA Sports közötti partneri megállapodásról szóló összegek miatt robbanhatott ki, hiszen a Mirror arról számolt be, hogy elképesztő összeget tehet zsebre az angol a FIFA játékban való megjelenésért cserébe.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!