"Nagyon sok új kört fogtok látni tőlünk" - torzsi

Torzsival beszélgettünk az elmúlt hónapok eredményeiről és kicsit a jövőről is.

Meglehetősen remek hetek állnak a Budapest Five játékosai mögött, pedig szeptemberben nagyon nem nézett ki jól, hogy flash elment és, hogy bodito is kispadra tette magát. Ennek ellenére a csapat remekelt a FLASHPOINT 2 szezonjának európai selejtezőjében, az ESEA Advanced 35. szezonjában a legjobb négy között végeztek, ami azt jelenti, hogy pár hét múlva a Relegation ligában játszhatnak az ESEA Premierért. Többek között ezekről a témákról is kérdeztük Torzsás "torzsi" Ádámot.

Először is gratulálok az ESEA Advanced 35. szezonjában elért eredményetekhez, de előtte még menjünk kicsit vissza az ősz elejére. Szeptember elején elköszönt a csapattól flash, majd még a hónap végén bodito is kispadra tette magát. Mi a helyzet a régi-új arcokkal, hiszen gabesson és kolor érkezett a csapathoz. Jobbnak érzed a jelenlegi felállást?

"Viktorral néha-néha szoktam beszélgetni, úgy tudom hogy minden rendben vele, bodával nem igazán szoktam kommunikálni. Úgy érzem kolor már berendezkedett az új szerepébe, megtanulta azokat a dolgokat amik nekünk kelletek. Szerintem jobb a jelenlegi lineup az eredmények is ezt mutatják, reméljük még jobb is lesz!"

És mi van most bodával? Tervezi már a visszatérést?

"Ahogy említettem nem igazán beszélek Bodával de biztos vagyok benne hogy a Relegationt még kolorral játsszuk le azután meg már player break, szóval kitudja mit hoz a jövő."

Miben más gabesson edzői munkája, illetve milyen változást hozott kolor? Mindketten az AWP-t kedvelitek a legjobban, hogyan osztjátok meg egymás között a fegyvert?

"Gabesson az elején inkább fegyelmezett, megemberelt, visszafogott minket. Viszont december közepén lesz a Relegation ami nagyon fontos számunkra szóval, az elkövetkezendő hetekben teljesen máshogy fognak folyni a gyakorlások. Nagyon sok új kört fogtok látni tőlünk a meccseken, nagyon sokat fogunk üresszervezni és beszélgetni, hogy mit, hogyan kéne megoldani."

Gyakorlatilag a FLASHPOINT 2 kvalija volt az új felállás első nagy megmérettetése, ahol nagyon elkapott titeket a lendület. A nyílt kvaliban a legjobb 4 között végeztetek, de sajnos a zártból hamar kiestetek. Ott mi volt a gond? Ennyire nagy volt a különbség az ellenfelek szintjei között vagy más volt a probléma?

"A North ellen játszottuk az első meccset a zárt kvaliban akik eléggé jók és attól függetlenül hogy 0-2-re kaptunk ki, szerintem egész jó helyt álltunk ellenük. Sokkal szorosabbnak tünt az a meccs belülről mint kívülről. Azután pedig a lengyel AGO csapata ellen játszottunk akiknek azon a napon egyszerűen minden sikerült, sokkal erősebbek voltak, jobban tudtak koncentrálni, nem volt sok esélyünk gombot nyomni. Sajnos vannak ilyen meccsek..."

Közben ott volt az ESEA Advanced is, aminek kb. a közepén jött a játékos és edző csere. Ennek ellenére nagyon szárnyalt a csapat. Mesélj először az első Playoff meccsről, a Real Betis elleni küzdelemről.

"Miután bejött kolor 10 meccsből 8-at nyertünk az alap szezonban, ami elég jó arány egy csere után. Ezzel sikerült bejutnunk a playoffba, mikor megtudtuk az ágrajzot nagyon örültünk mivel eszméletlen könnyű ágra kerültünk. Realizálódott bennünk hogy ez tényleg sikerült és bejuthatunk. A Real Betis ellen egyszerűen nagyon bennünk volt, hogy nem bukhatjuk el mivel sokkal jobbak vagyunk, és túl nagy volt a nyomás bennünk szerintem."

Utána viszont jött az alsó ág, ahol kvázi futószalagon jöttek a győzelmek, egészen a Winstrike elleni meccsig. Milyen volt a hangulat az alsó ágon, és mi volt az, ami hiányzott a Winstrike ellen?

"Igen, alsó ágon végig vittük a legjobb 4-ig. Minden meccshez úgy álltunk oda, hogy nincs mese, muszáj megnyerni és mindent beletettünk. Nyomás nélkül kellett játszanunk, és nem engedhettük meg magunknak hogy féljünk az ellenféltől. Winstrike ellen nem tudnám megfogalmazni mi hiányzott. Megnyertük az ő pályájukat, és következett a Nuke amin be kellett volna fejezni azt a Bo3-at. Sajnos a CT oldalunk nem úgy alakult ahogy kellet volna, ez pedig átkonvertálódott Trainre is és nem sikerült megnyerni a Bo3at."

A Relegation viszont így is megvan, december közepén kezdődnek is majd a meccsek. Milyen célokkal vágtok neki a kupának?

"A cél a legjobb 4, ezáltal sikerülne bejutni a következő ESEA MDL szezonba, de minél jobb helyezést akarunk elérni! December 15.-én kezdődik majd és 2 nap alatt le is megy."

Vasárnap pedig a OneBlade CS:GO Warmup kupán játszotok, ahol papíron ti vagytok a legerősebbek. Van olyan csapat/mix akiktől tartotok esetleg, vagy sima győzelemre készültök?

"Ahogy említettem, sokat és sok új dolgot fogunk gyakorolni az elkövetkezendő időben, rengeteg újdonsággal készülünk majd. Nem tartunk igazából senkitől, lehetőleg majd megpróbáljuk gyakorolni az új dolgokat ezen a ligán."

Rendelj OneBlade borotvát, 25% kedvezménnyel és díjmentes kiszállítással!
Kupon kód: gamer

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!