A legkreatívabb és legkomolyabb büntetések a videojátékok csalói és kalózai ellen

Sok a csaló, de sok a vicces büntetés is, amit egyes játékokban kaphatnak.

A legtöbb játékos abban egyetért, hogy a videojátékok legidegesítőbb "részei" a csalók. Számtalan játék szenved a csalók tömegétől, sokszor még a profi e-sportolók szintjét sem kímélik. Korábban már összeszedtük azokat a csalás botrányokat, amik megrázták az e-sport világát, nézzük most azt, hogy egyes játékok hogyan büntetik a szabálytalanul játszókat.

Roma Victor

Valószínűleg nem emlékeznek sokan erre a 2006-os MMO-ra. Nem is volt igazán kiemelkedő, sőt kifejezetten rossz játék volt. Egy-két érdekes ötlete azért volt a fejlesztőknek. Például az, ahogyan a csalókkal bántak. Az ókori Róma játékában a csalókat keresztre feszítették, persze csak a játékban. Az első ilyen játékos például hét napig lógott, ezalatt a többi játékos bármivel megdobálhatta őt.

Runescap

Az eredetileg 2001-ben megjelent MMO nemrég jelent meg Steamen, ahol viszonylag töretlen népszerűségnek örvend és egyelőre a csaló sem sok. Korábban viszont voltak szép számmal. Akik lebuktak, azok a Botany Bay börtönszigetre kerültek, ahol azonnak ítéletet mondtak a fejük fölött és egy fantasy játékhoz hűen, sok érdekes büntetést közül kaphattak egyet. A csalókat összezúzhatta az Igazság Ökle, elpusztíthatta őket egy gonosz istenség és akár egy abyssal wyrm is lenyelhette őket.

FallGuys

A FallGuys esetében nem lehetünk biztosak. A fejelsztők sosem jelentették ki konkrétan, hogy létezik a csalók szigete, de mindig utalnak rá és több olyan videó is kering a neten, ami lehetetlen, hogy a normál szerverekről származzon. Ezek alapján a FallGuys csalóit egy külön szerveren zárják össze, ahol aztán nyugodtan játszhatnak a végtelenségig, persze úgy, hogy ott mindenki csal.

GTA Online

Aki valaha játszott már a GTA Online-nal, az pontosan tudja, hogy mennyi csaló szaladgál a szervereken. Szerencsére őket elég sűrűn bannolják, de még mindig ott vannak azok, akik nem csalnak, pusztán szórakozásból teszik tönkre más játékát. A rendszeresen rosszul viselkedő játékosok egy idő után csak olyan szerverre csatlakozhat, ahol hozzá hasonlók vannak, illetve megkapják a "dunce" vagyis agyalágyult sapkát is. Csak hogy mindenki messziről felismerje a bajkeverőket.

Alan Wake, Serious Sam 3 és Game Dev Tycoon

Ha úgy vesszük, akkor a kalózkodás is csalás. Így pedig a kalózokat is büntetni kell, ami végtelenül vicces szokott lenni, sajnos azonban kevés játék talál ki valamilyen módot a bosszantásukra. Akar azért néhány. A Game Dev Tycoonban, a játékban, ahol egy játékfejlesztő céget kell a sikerre vinned, egy idő után egy meglepő üzenet fogadja azokat, akik kalózkodtak és illegálisan töltötték le a játékot. A játékbeli céged termékeit túl sokan töltik le torrentről, csődbe mész és kezdheted elölről a játékot.
Ugyanazért a "csalásért" az Alan Wake-ben egy kalózos számfedőt kap a címadó karakter, míg a Seroius Sam 3-ban egy legyőzhetetlen ellenfél állja a kalózok útját.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!