Nem érti Ibra, újra odaszólt az EA Sportsnak

Nem érti Ibra, újra odaszólt az EA Sportsnak

Folytatódik a dráma Ibrahimovic és az EA Sports között, hiszen a svéd klasszis választ vár a kérdéseire, és még az is lehet, hogy perre viszi a vitát.

Nem is olyan régen számoltunk be arról, hogy Ibrahimovic felháborodott a FIFA-sorozat kapcsán, hogy milyen jogon került bele az arca és a neve a játékba, melyből a kiadó komoly pénzeket keres.

A 39 éves gigász azt állítja, hogy a játékfejlesztők nem vásárolhatták meg a jogokat a FIFPro játékosok képviselőitől vagy jelenlegi klubjától, az AC Milan-tól.

"EA Sports, ez nem a kollektív imázs jogokról szól. A játékotok az egyének imázs jogaikon alapulnak. Ezt nem vásároltátok meg a FIFPro-tól vagy az AC Milantól, mert elmondták nekünk. Tőlem sem vettétek meg. Kitől szereztétek meg akkor?" - értetlenkedik továbbra is Ibra Twitteren.

Korábban egyébként reagált az EA Sports Ibra első üzenetére, és ott korrektül megfogalmaztán miként működik ez a dolog a játékkal kapcsolatban.

Viszont mivel a svéd labdarúgó továbbra sem hajlandó beletőrödni ebbe - valószínűleg hogy nem kap eleget a cégtől -, így a hercehurca tovább folytatódik. Ehhez csatlakozott az ügynöke, Mino Raiola is, aki szintén kihangsúlyozta, hogy sem az FifPro, sem az AC Milan nem rendelkezik a játékosok személyi jogaival, és ezt már többször közölték az EA-vel. Továbbá egy érdekes grafikont is közzétett, amelyben a kanadai székhelyű cég bevételeit jelenítette meg évről évre. Látható az EA FIFA eladásaiból és az Ultimate Team módból származó bevétele is. Majd feltette az egyelőre költői kérdést:

"Most akkor kis is profitál és mi ebben a játékosok szerepe?"

Egyelőre nem tudni hová fajul ez a történet, de az biztos, hogy mióta Beckham játékban való megjelenését övező szerződés egyes részleteit nyilvánosságra hozták, miszerint óriási összeget kap ezért, egyre többeknek nem tetszik, hogy nem kapnak egy szeletet abból a bizonyos tortából.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted kinek van igaza?

  • 94 %
  • 6 %