A profik együttes erővel támadják a CSPPA-t

Áll a bál a CSPPA háza tájékán.

Őrült nagy vita és dráma folyik éppen, főként a Twitteren, ahol profi CS:GO játékosok és a szakma nagyjai szapulják a CSPPA-t, vagyis a Profi Counter-Strike Játékosok Érdekvédelmi Szövetségét. Nem szabad még messzemenő következtetések levonnunk, de egyelőre úgy tűnik, hogy a CSPPA is csak látszat munkát végzett.

Az egész valahonnan Richard Lewistól indult, aki online műsorának legújabb részében a CSPPA-val és az ESL Pro League átalakításával foglalkozott. Történt ugyanis, hogy az EPL úgy újult meg, úgy kapott új formátumot, hogy közben több csapatot egyszerűen kitettek a ligából. A hangsúly pedig azon van, hogy olyan csapatokat rúgtak ki kvázi szó nélkül, akik előtte kemény munka árán vívták ki maguknak a bejutást a ligába.

A CSPAA már akkor sem tett szinte semmit a kirúgott csapatok védelmének érdekében, holott pontosan ez lenne a dolguk. Ezután futótűzként terjedt el a téma a profik kötött, akik mind meg is osztották a saját véleményüket. Legtöbben persze azonnal nekimentek a Szövetségnek.

"A CSPPA gyakorlatilag haszontalan. Nem értem hogyan kezelnek bármilyen ügyet, mikor Katowicében például sem velem, sem a csapattal szóba sem álltak. Ők szerettek volna velünk találkozni, két napig vártunk rájuk, de végül nem lett az egészből semmi. Nem értem, hogyan foglalhatnak állást bármiben, ha még a csapatokkal, a játékosokkal sem kommunikálnak. Ilyen alapon, én is bármikor létrehozhatnám a CISPPA-t. Biztosan tettek már jót is, de nekem nagyon ködös az egész." - nyilatkozta s1mple, a Na'Vi sztárja.

"Én részt veszek a CSPPA online beszélgetéseiben, de soha, egyetlen percig sem foglalkoztak a csapatunkkal vagy a haldokló NA CS:GO-val." - írta Vanity Twitteren, akinek csapata a Chaos az év végén kivonul a sportágból.

Később megszólalt például chrisJ is, aki a CSPPA üléseinek egyik biztos tagja. Elmondta, hogy mégis mit várnak tőlük? Mihez kezdjenek akkor, mikor az egész NA CS:GO meghalt? A gond ezzel az, hogy beismerte a nemtörődömségét, elkönyvelték hogy az NA CS:GO meghalt és kisujjukat sem mozdították a megmentéséért. És nem arról van szó, hogy kiesett a mezőnyből 5-10 vagy akár 20 játékos, azon személyek munkájáról is szó van, akik az NA mezőnyben dolgoztak/dolgoznak bizonyos szinteken. Sokak szerint az ő munkájukat is a CSPPA-nak kellett volna megmentenie.

Érdemben még nem reagált a CSPPA a vádakra, amik már ott tartanak, hogy az egész Szövetség nem szól többről, mint a pénzmosásról. Kíváncsian várjuk, hogy miként folytatódik majd a sztori, ami koránt sem biztos, hogy a CS:GO számára kedvezően ér majd véget.

Rendelj OneBlade borotvát, 25% kedvezménnyel és díjmentes kiszállítással!
Kupon kód: gamer

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!