Csoportos per elé nézhet a CD Projekt Red a Cyberpunk 2077 kapcsán

Csoportos per elé nézhet a CD Projekt Red a Cyberpunk 2077 kapcsán

Néhány dühös befektető más, hasonlóan pórul járt befektetőket keres, és vizsgálják a csoportos per lehetőségét.

Kétségtelen, hogy a CD Projekt Redre a Cyberpunk 2077 nyomán igencsak rájár a rúd. Az első sorban konzolon gyenge teljesítményt nyújtó játék hiába produkált rekord eladásokat, visszahozva már az első napon a teljes fejlesztési költséget, most mégis óriási veszteséggel nézhetnek szembe a CDPR tulajdonosai és befektetői. Egyrészt folyamatosan érkeznek a refund kérelmek, másrészt a cég részvényei bezuhantak, egyes információk szerint csak a négy alapító zsebéből több mint 1 milliárd dollár párolgott el, és közel sem ők cipelik az összes anyagi terhet.

Most úgy tűnik, hogy egyes részvényesek, befektetők egy csoportos pert készíthetnek elő a CD Projekt ellen, ráadásul rögtön két fronton, Amerikában és Lengyelországban is indult ilyen kezdeményezés. A tengerentúlon a Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz LLP társaság kezdte elemezni, hogy szegett-e valamilyen törvényt a CDPR, Lengyelországban pedig Mikołaj Orzechowski ügyvéd, és CDPR befektető kezdte gyűjteni maga köré a többi befektetőt. Mikołaj már egy kicsit konkrétabb megfogalmazással élt, szerinte a CDPR a büntetőtörvénykönyv 286. cikkelye alapján félrevezette az embereket pénzügyi előny megszerzése érdekében.

Egyelőre még nagyon feltételes módban van mindkét jogi lépés, viszont már maga a tény, hogy ilyet készíthetnek elő a cég ellen, ráadásul a befektetők, nem könnyíti meg az illetékesek hetét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!