A Békéscsabai E-sport Egyesület menedzserét faggattuk a OneBlade CS:GO Warmup kupa után

A Békéscsabai E-sport Egyesület menedzserét faggattuk a OneBlade CS:GO Warmup kupa után

Hatodik helyen zártak a K&H MNEB 2. szezonjában, a OneBlade Warmup kupán viszont már döntőzött a BEE CS:GO csapata.

A békéscsabai E-sport Egyesület CS:GO csapata már a K&H MNEB második szezonjában is nagy meglepetést okozott, azóta pedig mintha még többet fejlődtek volna. A OneBlade CS:GO Warmup kupára egy felfrissült felállással érkeztek, de a mag még mindig ugyanaz. Többek között ezekről a cserékről is beszélgettünk a csapat menedzserével, Koszecz Attilával.

Már a K&H MNEB második szezonjában is látni lehetett, hogy fel tudjátok venni a versenyt a legnagyobbakkal is. Akkor a 6. helyen végeztetek, megelőzve a GIWU-t és az LvL UP-ot. Elégedettek voltatok azzal a teljesítménnyel?

"Akkor még nem volt konkrét elvárásunk, csupán annyi volt a célunk, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtsuk. Ahhoz képest, hogy a csapat mennyi időt tudott gyakorlással tölteni, azt gondolom, hogy teljesen reális eredmény született. Szóval elégedettek voltunk az eredménnyel, plusz nagyon jó lehetőség volt a szezon arra, hogy megismerjék a nevünket a hazai CS:GO rajongók."

Sky és flopsss azóta kikerült a csapatból. Mi történt velük?

"A kisebb nyári szünet után idén ősszel megszerettük volna hosszabbítani a teljes lineuppal a szerződésünk, azonban azzal a feltétellel, hogy az előző szezonnál kicsit több időt fektetünk a CS-be, többet készülünk a versenyekre. Sky-nak és Flopsss-nak sajnos előző szezonban sem volt sok szabadideje, suli/meló miatt így ők tudták, hogy nem tudnának olyan teljesítményt nyújtani, így nem szerették volna folytatni az együttműködést. Teljesen közös megegyezés volt az egész, sokszor fent vannak azóta is ts-en, szurkolnak a csapatnak a meccsek alatt."

Hogyan sikerült keresztezni a BEE-nek és a remaiN, er9k duónak az útjait?

"Fenti okok miatt hamar megkezdtük a keresést, hogy pótoljuk a hiányt. Itt főként Gubira bíztam a keresést, ő hívta er9k-et, aki szívesen csatlakozott hozzánk. Majd Slend-et is megkereste, pár hét erejéig ő is a csapatunk tagja volt, azonban végül mégsem velünk képzelte közép-hosszú távon a karrierjét így ki is lépett. SOS-be kellett egy 5. tag, ugyanis mindez a sok dolog egy héttel a WarmUP kupa előtt és más magyar verseny közben történt. RemaiN-t er9k hívta beugrónak, és a legelső közös meccsünk vele, a Lenovo Legion ellen ment rögtön egy éles mérkőzés keretein belül, ami egész jól sikerült. Bízunk benne, hogy hosszú távon is tud maradni."

Sokan meglepődhettek azon, hogy mennyire jól ment a játék a OneBlade CS:GO Warmup kupa alatt, még a Budapest Five-ot is megszorongattátok a döntőben. Milyen volt a kupa, milyennek éreztétek a csapatmunkát?

"A csapat magja ugyan már régóta együtt játszik, azonban mégis csak egy friss lineupnak tekinthető a jelenlegi. Komolyabb felkészülés nélkül vágtunk neki a Warmup kupának, azonban hamar be tudott illeszkedni remaiN és er9k is, így egy elég szép teljesítményt sikerült hozni. Nagyon pozitív élményként élte meg az egész csapat a kupát, meccsek alatt is sikerült a jó hangulatot megtartani, ami azt gondolom egy olyan játéknál mint a CS:GO már alapból nagy siker. Eddig jó a csapat összhang, körvonalazódnak a szerepek és egyre többet tudnak együtt gyakorolni. Említették a BP5-os srácok is, hogy kicsit elengedték azt a Mirage-t, kicsit mi magunk is meglepődtünk, hogy ekkora pontkülönbséggel sikerült nyerni, azonban ez benne van a játékban, mindenkinek lehet rossz és jó napja."

Együtt marad ez a felállás? 2021-ben is ezzel az ötössel láthatjuk majd a BEE CS:GO csapatát?

"A csapat nagy része mindenképp marad ilyen formában a következő szezonra is, jelenleg remaiN helyzete kérdéses. Munkája miatt nem lehet még előre tudni, hogy mennyire fogja tudni vállalni a folyamatos meccseket, azonban neki is és nekünk is az célunk hogy együtt maradjon a jelenlegi felállás."

Rendelj OneBlade borotvát, 25% kedvezménnyel és díjmentes kiszállítással!
Kupon kód: gamer

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!