Borzalmasan sok pénzt hozott a Fortnite koncert Travis Scottnak

Persze az előkészítés sok időt vett igénybe, de még így is bőven megérte a rappernek az esemény.

Tagadhatatlan, hogy az Epic fejlesztői értenek ahhoz, hogy a játékba bekerüljön a monumentalitás. Gondolhatunk itt a végletekeig finomított történet szálakra, a kollaborációkra a világ legnagyobb cégeivel és persze az élő eseményekre. Maga a játék hatalmas siker volt két évvel ezelőtt és még most is a legnépszerűbb kompetitív játékok közé tartozik. Ha pedig azt nézzük, hogy tele van mikrotranzakciókkal, amik egyébként nagyon is mennek, akkor rájöhetünk arra is, hogy az egész iszonyatosan sok pénzt hoz. A legutóbbi elemzések alapján bőven 1 milliárd dollár fölött termelt idén az Epic.

Ezek alapján bőven el lehet hinni azokat a híreket, miszerint Travis Scott a játékon belüli rap koncertért nagyjából 20 millió dollárt húzhatott be. Ezt pedig valljuk be, hogy egy 10 perces megjelenésért nem olyan rossz órabér. Nyilván az előkészítési munkák nem voltak éppen egyszerűek, hiszen Scott mint óriás jelent meg a pályán. De ebben inkább a fejlesztők munkája jelent meg, mintsem a rapperé. Az persze tuti, hogy a promóció/esemény az Epicnek is megérte. Az egész megmozdulás alatt 12.3 millió egyidejű játékost regisztráltak, ami azóta is az egyik legdurvább szám, amit a Fortnite produkálni tudott. Ha pedig azt nézzük, hogy ezután hetekeig ezzel volt tele a gamer sajtó, a YouTube, a reddit és még számtalan hírforrás, akkor bőven azt lehet mondani, hogy megérte.

A megjelenés egyébként abból a szempontból is érdekes volt, hogy egy új platformot teremtett meg, ahol az előadók elérnek a rajongóikhoz. Sőt olyan lehetőséget, ahol egyidőben annyi rajongó lehet ott egy koncerten, mint még sehol azelőtt máshol. Ezt pedig egyébként az Epic is felismerte:

"Változik a világ. Olyat kell csinálni, ami igazán nagy dolog. Ha nem így teszünk, akkor ez megint csak egy reklám, amit az emberek már nagyon unnak."

Hogy az itt alkalmazott marketing fogások mennyire kerülnek be a tankönyvekbe azt még nem tudhatjuk, de az egyszer biztos, hogy ami itt most történt, azt nemsokára tanítani fogják.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!