Rocket League: Két magyar csapat is feljutott a The Field másodosztályába

Rocket League: Két magyar csapat is feljutott a The Field másodosztályába

A 40 csapatos nemzetközi ligából (alapértelmezetten) csak két csapat juthat fel az élvonalba, az egyik magyar csapat pedig igen erősen indított.

2020 augusztusában vette kezdetét a Rocket League Championship Series 10. szezonja, az RLCS X, amely a korábbi csoportkörös ligarendszerrel szakítva egy sokkal nyíltabb, időben pedig hosszabb rendszerre váltott át. Az RLCS-szel párhuzamosan, a Rival Esports társszervezésében útnak indult egy új nemzetközi liga, a The Field is, amely szintén egy nyílt rendszerű bajnokság. A verseny három divízióra lett felosztva, az élvonalban 20, a másodosztályban 40, a harmadikban pedig korlátlan számú csapat vehet részt – minden újonnan nevező csapat ide kerül be a versenysorozatban.

A Fielden egy szezon egy teljes hónapig tart, az adott hónap első napjától a legutolsóig. Az első szezon 2020 augusztusában kezdődött el, most januárban így a 6. szezon vette kezdetét. A decemberi szezon harmadik vonalában részt vett többek között a Budapest Five (CokeHUN, Negsy, richmond) és a Team Plague (Gogi, Mateos, ProFessorvF, Pyr0MarK.) is. Ráadásul nem is akárhogyan, ugyanis mindkét gárda a legjobb 16-ban végzett, így feljutottak a második divízióba. A Team Plague itt nem lépett még pályára a jelenlegi hónapban, a Budapest Five ellenben 9 lejátszott párharcot követően 6 győzelemmel és 3 vereséggel a tabella 3. helyén áll.

A második divízióból (alapértelmezetten) a legjobb két csapat juthat fel a szezon végén az első divízióba, ahol a jelenlegi szezonban több, az RLCS-en is topcsapatnak számító gárda is szerepel.

Nem ez az első alkalom, hogy a Field másodosztályában magyar játékos is részt vehet. Korábban a Budapest Five jelenlegi, az MTK Budapest egykori játékosa, a Hungarian Openen címvédő CokeHUN a Cavemen csapatában már szerepelt a második divízióban. Ugyan Coke a szezon közben távozott a gárdától, a Cavemen sokáig állt feljutó helyen, azonban arról végül lemaradt.

Gratulálunk mi is a srácoknak és sok sikert kívánunk a feljutáshoz!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!