Ilyen lesz 2021 Runeterra földjén

Ilyen lesz 2021 Runeterra földjén

Minden korábbinál többféleképpen lehet elmerülni a LoL univerzumában, legyen szó e-sportról, baráti közösségről, vagy a mindennapi játékélményről. 

A Riot Games múlt hét pénteken egy rendhagyó stream keretein belül mutatta meg a játékosainak, hogy mire is számíthatnak 2021-ben azon játékok világában, melyek a LoL univerzumában, Runeterra földjén játszódnak. A fejlesztők betekintést nyújtottak a League of Legends, a League of Legends: Wild Rift, a Legends of Runeterra, a Teamfight Tactics és ezen játékok e-sportjának következő hónapjaiba.

E-sport mindenkinek

A League of Legends e-sport világszerte elérhető a rajongók számára, és reális életcéllá vált a profik közé való bekerülés. 2021-ben két új régió (Brazília, Korea) is átáll a franchising alapú bajnokságra, amely stabilitást és kiszámíthatóságot jelent minden, a ligában résztvevő szereplő számára. 2021-ben a legnagyobb európai bajnokság, az LEC magyar nyelven is újfent közvetítve lesz. A Riot Games a League of Legends mellett az új játékaira is kiterjeszti e-sport tevékenységét, így 2021 hosszabb Teamfight Tactics szezont, új Legends of Runeterra versenyeket, valamint a nemrég megjelent mobiljáték, a Wild Rift e-sport vonalának beindítását hozza majd magával.

A LoL univerzum már nem csak egy MOBA

2021-ben immáron négy különböző játékban merülhetnek el a LoL világ rajongói: a már jól ismert League of Legends mellett a Teamfight Tactics auto battler stratégiai játék, a Legends of Runeterra digitális kártyajáték, valamint a nemrég megjelent Wild Rift, ami a League of Legends mobilos verziója is lehetőséget ad arra, hogy a már jól ismert fantáziavilágban többféle módon töltsük el a szabadidőnket. Ha eddig visszatartott az a tény, hogy a LoL egy MOBA, akkor nézz vissza újra!

Újdonságok a LoL háza táján

A Riot Games legnagyobb bejelentése egyértelműen Viego érkezése volt, aki egyenesen az Árny-szigetekről csatlakozik a ligához, Senna pedig túlságosan is jól ismeri őt. A dzsungelbe szánt letaszított király animációs videóját ráadásul egy magyar cég készítette.

A képességeit megtekinthetitek az alábbi cikkünkben:

Viego azonban nem csak egy egyszerű hős lesz, további három másik új hősre is hatással lesz, akik az év későbbi részében fognak megjelenni. Jön egy AP top laner, egy komor tüzérmágus introvertált személyiségjegyekkel, valamint egy rendhagyó pozícióra tervezett lövész, akiről túl sokat még nem árult el a Riot, így jó eséllyel inkább az év második felében landolhat a játékban.

Egyéb League of Legendsszel kapcsolatos bejelentések:

  • Hamarosan egy szavazás veszi kezdetét, amiben a játékosok eldönthetik, hogy melyik hőst dolgozzák újra a fejlesztők: Nocturne, Shyvana, Udyr, Quinn és Skarner közül lehet választani
  • Ugyancsak szavazhatnak majd a játékosok egy új skin család bevezetéséről
  • Elkezdődött a játék 11. szezonja, január 16-17-én pedig egy Clash eseményen is megmérkőzhetnek a játékosok

LoL bárhol, bármikor, avagy a Wild Rift idei éve

December 10 óta Magyarországon is elérhető a League of Legends: Wild Rift, márciusban pedig az NA játékosok számára is elérhetővé válik. 2021-ben a Riot célja a zsebre vághatós LoL-lal, hogy minél több régióban elérhető váljon, folyamatosan érkezzenek hozzá az új tartalmak, és hogy megrendezzék az első versenyeket. A League of Legends korai éveit idézve két hetente fognak hozzá új hősök érkezni, természetesen már létező LoL hősök átültetéséről van szó. Nemrég csatlakozott a játékhoz 5 yordle, Tristana, Lulu, Teemo, Corki és Kennen. Az előbbi 4 karakter még egy aranyos animációs videót is kapott.

Garantáltan megérkezik majd Katarina és Rammus is, akik egy-egy érdekes változtatást kapnak a képességeiket illetően, valamint Dr. Mundo is lecsap majd a Szurdokra, de ő csak később. Katarina és Rammus módosításai megtekinthetőek az alábbi videóban 1:43-tól.

Végül pedig természeten a Wild Rift sem marad skinek nélkül, folyamatos áttöltés várható a LoL-ból, illetve megérkeznek majd az első, Wild Rift exkluzív skinek is.

Új lapot húz a Legends of Runeterra

Runeterra kártyajátékába két új játékbeli terület érkezik majd meg, az első Shurima lesz márciusban. Új mechanikák köszöntenek be, illetve a kiegészítőkön kívül is igyekeznek a fejlesztők új hősöket elhelyezni a játékban. Február végén pedig elindul az első szezonális versenysorozat.

Taktikázások a Teamfight Tactics világában

A TFT rövidesen egy új Sorsok frissítést kap, később pedig a bajnokságot követően két teljesen új készlet, valamint egy gyorsabb játékmód is érkezik hozzá. A Sorsok bajnokságát tavasszal rendezik meg, a regionális selejtezők már el is kezdődtek. Ezután érkezik majd az említett játékmód, mely maximum 20 percig tartó mérkőzéseket ígér a játékosoknak.

Mindebből jól látszik, hogy micsoda év vár a LoL univerzum szerelmeseire 2021-ben, a Riot ezúttal sem lazsálta el a munkanapokat.

Neked melyik játék újdonságai tetszenek a legjobban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!