A Ghost of Tsushima játékosai is beszálltak a sziget szentélyének megsegítésébe

A Ghost of Tsushima játékosai is beszálltak a sziget szentélyének megsegítésébe

Az adományoknak hála még idén újjáépülhet egy tájfunban megsemmisült torii kapu. 

A Ghost of Tsushima egyike volt a tavalyi év legnépszerűbb és legjobb játékának, köszönhetően csodálatos világának, kiváló harcrendszerének és rendkívül magával ragadó hangulatának. A Sucker Punch stúdió középkori Japánban játszódó alkotása milliók szívébe lopta be magát és a játékostengerből egyszer csak egy összetartó közösség lett, ami nemrég a valóságban lévő Tsushima szigetét is megsegítette. 

Tavaly novemberben a Watatsumi Shrine papja, Yuichi Hirayama létrehozott egy közösségi finanszírozás oldalt, hogy segítséget kérjen a szentély egyik Torii kapujának helyreállításában, ami egy tájfunnak köszönhetően összedőlt. Az eredeti cél 5 millió Japán yen (körülbelül 14 millió forint - a szerk) volt, azonban a 2000 támogatónak, köztük rengeteg játékosnak hála a kampány már több mint 27 millió yennél jár. A jelenség kapcsán megszólalt Hirayama is: "Rendkívül sok támogatást kaptunk a Tsushimában játszódó Ghost of Tsushima játékosaitól és úgy érzem, mindez Isten útmutatása.". Ha kíváncsiak vagytok a szentélyre és a kapura, kattintsatok az alábbi képre és pörgessétek végig galériánkat. 

Érdekesség, hogy a szentély Twitter oldala rendszeresen tesz közzé bejegyzéseket arról, hogy a Ghost of Tsushima mennyire pontos vagy nem pontos, összehasonlítva a valódi szigettel. A helyreállító munkálatok egyébként előreláthatólag áprilisban kezdődnek majd és augusztusban be is fejeződnek, azok számára pedig, akik több mint 10 ezer yennel támogatták a projektet, emléktáblát csináltatnak. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!