Harmincötször csapott le a banhammer Ausztráliában

Harmincötször csapott le a banhammer Ausztráliában

Hónapról hónapra nagyobbra hízik az ausztrál bundabotrány.

Az ausztrál bundabotrány már nem újkeletű dolog, hosszú hónapok óta mindig jön valami friss hír a nyomozásról. Tavaly októberben például hét emberre csaptak le, esetükben már bizonyítani tudták a csalást. Ez a szám most jócskán megugrott, most több tucat embert kaptak el.

Az ESIC legfrissebb jelentése szerint, az ausztrál hatóságokkal folytatott több hónapos munka során most újabb csalókat sikerült leplezniük, akik így vagy úgy, de tettesek voltak több ausztrál CS:GO meccs megbundázásában is. Összesen harmincöt játékosra csapott most le a banhammer. 

Mivel nem mindenki volt azonos mértékben sáros, az ESIC kidolgozott egy különböző szintekre épülő rendszert, az alapján osztották ki aztán a büntetéseket. Ennek értelmében, aki bundázott meccsre fogadott 12 hónapnyi, aki a saját bundázott meccsére fogadott az 24 hónapnyi, aki konkrét csapat ellen fogadott az 36 hónapnyi eltiltást kapott minden ESL, DreamHack, IEM és BLAST versenyről. Ezenfelül korábban kiszabott büntetéseken is súlyosbítottak, amennyiben új bizonyítékot találtak az érintettek ellen.

Az ESIC azt kéri, hogy azok a versenyszervezők is vegyék figyelembe a büntetéseket, akik nem állnak velük partneri kapcsolatban. Továbbá hangsúlyozták, hogy az ausztrál hatóságok büntetőeljárása még mindig folyamatban van és könnyen lehet, hogy amerikai és európai csalásokra is fény derül majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!