Adatvédelmi problémával vádolta egy Fortnite játékos az Epic-et, a cég reagált

Adatvédelmi problémával vádolta egy Fortnite játékos az Epic-et, a cég reagált

Szerencsére ezúttal semmitől nem kell tartania a játékosoknak.

Ha van valami, ami egy cég életében a nyereségnél is fontosabb, akkor az a felhasználóik adatainak védelme. A mai digitális világban nagyon szigorú szabályok határozzák meg, hogy a cégek hogyan kezelhetnek személyes adatokat, annál rosszabb pedig aligha van, ha egy hacker fogást talál a védelmen. Bár az Epic Games-nek is voltak már ilyen ügyei a múltban, úgy fest, hogy ezúttal vaklármáról volt szó.

Egy kompetitív játékos, Yung Calculator péntek hajnalban feltöltött Twitterre egy videót, amiben arról beszél, hogy a játék in-game leaderboardja megmutatja a játékosok privát adatait, például a fiókhoz tartozó email címüket, ami már egy ártó személynek elég ahhoz, hogy elfelejtett jelszó révén új jelszót kérjen, így ellopva a fiókot.

Az egyik leaker, FNBRUnreleased is hozzászólt a poszthoz, amiben elmagyarázza, hogy ez nem igaz, hiszen az Epic API nem így működik, ily módon nem lehet hozzáférni a szóban forgó adatokhoz.

Viszont maga a poszt akkora figyelmet kapott, hogy az Epic Games-nek is lépnie kellett, néhány órával később a hivatalos support fiókkal adtak választ.

"Megvizsgáltuk azokat a bejelentéseket, melyek szerint a ranglista nem nyilvános információkat ad ki, illetve jogosulatlan kijelentkezésekhez vezet. Ilyenről nincs szó! Biztosak vagyunk benne, hogy az érintett fiókok biztonságban vannak, a játékosok adatai nem kerültek ki, a bejelentkezési problémák pedig hamarosan megoldódnak."

A fejlesztők válasza szerint tehát semmilyen adatszivárgásról nincs szó. Fiókunk megőrzésének érdekében a legjobb dolog, amit tehetünk, hogy egy nagyon erős jelszót használunk, valamint bekapcsoljuk a kétfaktoros hitelesítést is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!