Breaking: Feltörték a CD PROJEKT RED szervereit, ellopták a CP 2077 forráskódját

Megzsarolták a lengyel fejlesztőcsapatot a hackerek.

Néhány perce jelentette be a hírt a CD PROJEKT RED csapata, hogy hackertámadás áldozatai lettek. Az ismeretlenek feltörték a szervereiket és ellopták a Cyberpunk 2077, a Witcher 3, a GWENT, sőt egy még meg sem jelent Witcher 3 változat forráskódját. Ezen kívül a cég dolgozóinak minden személyes adatát, a könyvelést, a befektetők listáját és még rengeteg hivatalos dokumentumot. A titokzatos elkövetők egy zsarolólevelet is megfogalmaztak, amelyet a CD PROJEKT RED maga osztott meg a közösségi oldalán.

A követelések között szerepel, hogy 48 órán belül fel kell vennie a cégnek a kapcsolatot a hackerekkel, különben minden ellopott adat és információ kikerül az internetre. A CD PROJEKT RED azonnal reagált a támadásra, megtették a szükséges biztonsági és jogi lépéseket. A belső vizsgálatok megkezdődtek, egyelőre úgy tűnik, hogy a játékosok személyes adatait nem tudta megkaparintani a hackercsapat. A lengyelek azon dolgoznak, hogy befoltozzák a lyukakat, valamint mindent visszaállítsanak a backup adatok segítségével, amelyek érintetlenül megúszták a behatolást.

A CDPR kijelentette, hogy mindent megtesznek azért, hogy minél hamarabb elhárítsák a problémákat, azonban a hackerek követeléseit nem teljesítik, velük nem tárgyalnak. Ennek következménye lehet, hogy tényleg kikerülnek az internetre az ellopott forráskódok és adatok, erre a CDPR igyekszik a lehetőségeihez mérten felkészülni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!