"Mi minden játékosunkkal hosszú távra tervezünk" - BEE interjú

A Békéscsabai E-sport Egyesület sem szeretne lemaradni a K&H MNEB harmadik szezonjáról.

A Viharsarok fővárosában aktívan pörög az e-sport élet a Békéscsabai E-sport Egyesület égisze alatt. A K&H MN3B első kedvcsináló videója már felkerült az internetre, az első benyomásokról nyilatkozott Koszecz Attila, a BEE elnöke.

A Békéscsabai E-sport Egyesültetnél hogyan telnek a napok, így hogy offline versenyt a K&H MN3B-en bejelentett e-sportjátékokban közel egy éve nem rendeztek már Magyarországon? Várjátok már, hogy ismét élő közönség előtt szerepeljetek?

Nálunk a közelmúltban a CS:GO-n volt a fókusz, nemrég megújítottuk a lineupunk, azt hiszem erről már beszéltünk nemrég, nem is mennék túlságosan részletekbe. 
Továbbá aki követ minket facebookon az már láthatta, hogy FIFA, és PUBG is egyre gyakrabban merül fel posztjaink között. Tavaly év végén Rácz „Radibiceps” Ádámmal is megegyeztünk, hogy az egyesületünket fogja képviselni a virtuális focimezőkön, valamint nemrég egy igencsak igéretesnek mondható PUBG squad is megkeresett minket, hogy szeretnének velünk együttműködni.

Az e-sport sajátosságainak köszönhetően azt gondolom elég sok lehetőség volt még így is versenyezni, de nyilvánvalóan össze sem hasonlítható egy online és egy offline verseny hangulata. Mindannyian nagyon várjuk hogy ismét lehessen bootcampelni, LAN-okra járni, valamint az MNEB harmadik szezonjának indulását is.

A bejelentett játékok közül melyekben érintett a BEE?

Jelenleg csak a FIFA ami érint minket, bízunk benne, hogy ez hamarosan változni fog! :)

Vannak-e már olyan játékosok, akikkel biztos találkozhatnak a rajongók a K&H MN3B-en?

Vannak! Mi minden játékosunkkal hosszú távra tervezünk, így biztos vagyok benne, hogy MNEB-en is láthattok majd minket. 

Melyik játékban látjátok a legesélyesebbnek a BEE-t?

Ha a három játék közül, ami minket érint egyet kéne kiemelni, akkor az a CS:GO lenne. Sok lehetőségünk volt több magyar és külföldi csapat ellen is játszani, HLTV-re is felkerültünk, továbbá Nestnek most lett új internete, Ultrának új processzora, Gubi megkezdte streamer karrierjét, pörögnek az ESEA meccsek és praccok… Mostmár nem kifogás a 100+os ping, sem az infernos fps droppok, úgyhogy tényleg várjuk hogy a CS:GO is be legyen jelentve az MNEB játékok közt.

Viszont nem elhanyagolható sem a PUBG sem a FIFA, a friss squadunk nemrég PSL-en igyekezett csirkevacsit szerezni, valamint Ádám is ügyesen rúgja a virtuális bőrt.

Miben befolyásolja a készülést, gyakorlást az, hogy a koronavírus járvány elleni védekezés korlátozza a hétköznapok több területét? 

Valóban nagyon sok területen korlátozza a mindennapokat, azonban az e-sportban mi nem tapasztaljuk. Mivel a játékosok szerteszét vannak az országban, sőt, Nest Németországból játszik minden meccset, így az, hogy honnan készülnek a játékosok egy-egy versenyre lényegében teljesen mindegy. Inkább a munka/egyetem ami korlátoz minket is, valamint a játékosokat is.

Ha további részleteket szeretnétek megtudni a K&H MN3B-ről, akkor irány a bajnokság hivatalos Facebook oldala!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!