Most kezdődik csak az igazi verseny! - Őket lesz érdemes figyelni az IEM Katowice alatt

Most kezdődik csak az igazi verseny! - Őket lesz érdemes figyelni az IEM Katowice alatt

Szerintetek ki lesz az idei IEM Katowice bajnoka?

Véget ért az IEM Katowice két napos Play-In szakasza, ami kvázi egy tier1-es csapatokkal teletömött zárt selejtező volt. 16 alakulat vágott neki, 8 jutott tovább a fő eseményre, ahol így már teljesen a mezőny, kezdődhet a világ elit CS:GO csapatait felvonultató verseny!

Itt már nem nagyon van olyan, hogy könnyebb vagy nehezebb ellenfél. Bármelyik csapat tud meglepetést okozni, bármelyik képes arra, hogy szembe szálljon még az Astralis-szal is. Ráadásul több alakulat is van, ahol történtek kisebb-nagyobb változások nemrég, így rájuk különösen érdemes lesz figyelni, ha valakik, akkor ők meghúzhatják a váratlant.

Az egyik ilyen a FaZe. Múlthéten még a BLAST Premier Spring csoportkörében remekeltek, de ott még nem volt velük karrigan. Bizony, a dán irányító visszatért, vezetésével pedig sokan újra a FaZe aranykorát várják. Meglátjuk ma mire mennek az ellen a Liquid ellen, akiket a BLAST alatt kétszer is elkaptak.

De nem mehetünk el szó nélkül a Liquid mellett sem. Tény, hogy a már említett FaZe alaposan megleckéztette őket a BLAST-on, azóta történt egy fontos változás a csapaton belül. Stewie2K átadta az irányítói stafétát a kétszeres Major győztes FalleNnek. Így már sokkal ütőképesebbnek kell lennie a Liquidnek, legalábbis papíron.

Ugyancsak érdemes lesz rajta tartanunk a szemünket a G2-n és a tavaly igazolt NiKon. Ha valami, hát ez a verseny remek megmondója lesz annak, hogy működőképes-e a jelenlegi felállás, vagy NiKo ismét csak a hírnevét hozta magával. Félreértés ne essék, a bosnyák a világ egyik legjobb játékosa, egyéni teljesítményben. A csapatmunkával viszont adódtak már gondjai az utóbbi években, reméljük, hogy a G2-nál nem ez lesz a helyzet.
Végezetül pedig egy titkos tipp, az IEM Katowice fekete lovagja. Hiszen minden versenyen van egy csapat, amivel szinte senki sem számol, mégis ők okozzák a legkellemesebb csalódásokat. Nagyon úgy tűnik, hogy ezt a szerepet most a NiP öltötte magára. Sokan még a Play-Inből sem juttatták volna tovább őket, pedig mi nem lennék meglepődve, ha a top4-ben zárnának a svédek.

Az IEM Katowice mai menetrendje az esport1tv-n és a verseny ágrajza:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!