"Nyerni jöttünk és idén újra megpróbáljuk" - AGW Apacs

Már most rengeteget gyakorol az Afterglow Esports Egyesület LoL csapata, hogy minél jobb eredményt érjenek el a K&H MN3B-en.

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság második évadának meglepetéscsapata volt az Afterglow Esports Egyesület. League of Legends versenyjátékban az alapszakaszban a második helyezést érte el az AGW, a rájátszásban a dobogó alsó fokán végeztek. A 2021-es K&H MN3B évad kapcsán Gyöngyösi "Apacs" Márton, az AGW edzője nyilatkozott.

Nagyszerű eredményt értetek el a K&H MNEB második szezonjában, megleptétek az egész mezőnyt. A Murawodo-Túróstészta-Erik-Crytek-Libracz ötösből ki maradt a csapat tagja?

"Igen, tavaly jól sikerült a szezon az Afterglow számára. Hálás voltam én is, hogy jó menedzsment és ügyes játékosok kerültek a kezem alá. A tavalyi is egy fajta kihívás volt. Idén teljesen más lesz a program, ugyanis teljesen új felállás jön, köztük régi és új arcok is. Annyit mondhatunk, hogy a tavalyi nevek pl. Croky, Hiponix és Edru is nálunk lép majd ringbe. Persze akik szemfülesek a DC-nken azok már lehet ezt is tudják, de erről később az interjún."

Több csapat megvillogtatta már tudását akár más magyar versenyeken, akár a Challenger Mode kupákon. Melyik ellenfeletektől tartotok a leginkább?

"Villogtatás elég béna jelző, remélem az idei mezőny is teli lesz izgalmakkal. Idén is mindenki úgy fog állni hozzánk, mintha mi lennénk "bohóc csapat". Mindig tévedtek. Topposunk Hajnal "Febern" Donát és a lövész Kovács "Kooovi" Máté lesz idén. Ezen az nevet, aki nem ismeri a munkánkat a csapat neve alatt. Febern még Paresz idejében a midesünk volt, most tryhard topozik a kedvünkért. Kooovi egy nagyon régi közeli barátom, aki nagyon ügyes és elég érettnek tartottam arra, hogy a csapatunkban játszhasson. Garantálom, hogy a teljesítménye a csapatnak nem lesz kifogásolható. Minden évben egyre közelebb vagyunk a célhoz. Szokásos hozzáállás részünkről a következő: Nyerni jöttünk és idén újra megpróbáljuk."

Edzőként hogy látod a 11. szezon rangsorolt metáját, mire kell majd leginkább odafigyelniük a játékosoknak és a nézőknek?

"Riot bácsi és csapata mindig változtat a játékon. Mindig lesz egy-egy fundementális része a játéknak a metától függetlenül, ami fontosabb a játékosoknak és a csapatnak. Ezek titkosak persze. Nem hiszem, hogy a meta közre fog játszani. Eddig a Goredrinker nagyon abuse-olható volt, most Seraphine és Udyr az. De ez idővel úgy is változik. Scrimeken mindent is gyakorlunk, vannak következtetéseink is belőlük: Semmi sem verhetetlen."

Szerinted mennyiben segítheti az AGW csapatát, hogy megváltozott a rájátszás lebonyolításának rendszere?

"Korai ezt megmondani. Nekünk minden évben azzal volt a baj, hogy az adott napi teljesítményünk volt szint alatt. Nem számít milyen rendszer van, ha mi jól játszunk egy adott nap akkor a bajnokság legjobbja se fog tudni nyerni ellenünk. Lásd tavalyi alapszakasz alatt Team Plague 0 win. Vagy a WiLD még 1 évvel azelőtt."

Mit üzensz a rajongóitoknak, milyen célok lebegnek az AGW előtt a K&H MN3B-en?

"Sokan támogatják a csapatot, sokkal többen mint tavaly. Köztük Hiponix és Koovi is segíti az egyesületet munkánkban, mint edzők is és sokkal közvetlenebb a kapcsolatunk rengeteg rajongókkal ez miatt. A ViP programunk tagjai, a Facebook rajongók és sok-sok családtag is kíváncsian várják velünk együtt a bajnokságot. Nap mint nap jönnek az üzenetek nekem, is mikor lesz bajnokság, s hogy indul az Afterglow. Nem igérek nekik se semmit, de az biztos hogy érdemes lesz követni!
Köszönjük a támogatást függetlenül, attól hol végzünk mindent megteszünk a csapaton belül! Lesz újonc playerünk, régi is még régebbi is ahogyan bemutaottam őket. Igyekszünk minden évben jól teljesíteni, hogy azok akik követnek és szurkolnak ne mondjanak le rólunk. Idén talán megadatik az esély. Végszó: Let's glow!"

Ha további részleteket szeretnétek megtudni a K&H MN3B-ről, akkor irány a bajnokság hivatalos Facebook oldala, nevezni itt tudtok a LoL és R6S versenyre!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!