Az öt legnépszerűbb mobilos e-sport játék 2020-ból

Az öt legnépszerűbb mobilos e-sport játék 2020-ból

Nektek melyik a kedvencetek a tavalyi legjobbak közül?

Sokan nem hitték volna, de 2020-ban szinte utolérte a mobil e-sportok népszerűsége a nagyképernyős játékokat. Brutális tömegeket mozgatnak meg a különböző mobilos címek és elég sok pénz is van az egyes versenyeken. Tökéletes példa a mobil játékok térnyerésére, hogy a PUBG Mobile sokkal népszerűbb és sokkal több pénzt termel, mint PC-s, illetve a konzolos PUBG. De vajon felfért-e a PUBG Mobile az öt legnépszerűbb mobilos e-sport játék 2020-as listájára?

5. - Clash Royale

Érdekes jószág ez a Clash Royale, bár még mindig az egyik legnépszerűbb mobilos e-sport játék, számai meglehetősen hullámzóak. Egy jó ideje nem tud már előrébb lépni a top 5-ös lista utolsó helyéről, a tavalyi Clash Royale League World Finals nézettsége pedig 19%-kal csökkent 2019-hez képest. Mégis, a szurkolók több, mint 31%-kal több Clash Royalet néztek 2020-ban, mint előtte egy évvel. Összességében azonban elmondható, hogy a játék megragadt egy bizonyos szinten és koránt sem fejlődik olyan iramban, mint versenytársai.

4. - Arena of Valor

A nézett órák száma az Arena of Valor esetében is 30%-kal nőtt, ez viszont koránt sem volt elég ahhoz, hogy a játék megőrizze elsőségét. 2019-ben még a világ legnépszerűbb mobilos e-sport játéka volt, most épphogy befért a top 5-be. Ennek legfőbb oka, hogy bár nézettségen még mindig képes növekedni a játék, tavaly jóval kevesebb versenyt tudtak rendezni az AoV profijainak, így nem is csoda, hogy jócskán megcsappanat a népszerűsége.

3. - Mobile Legends

"A kínai League of Legends." Kell-e ennél több? Őrületes számokat produkál a Mobil Legends, 262%-kal több óráig követték a fanok a játék versenyeit és 114%-kal nőtt az egyszerre a játék mérkőzését követő nézők száma. Ráadásul az ML:BB azt is elmondhatja magáról, hogy nem csak Ázsiában, de a CIS régióban is évről évre növekszik a népszerűsége.

2. - Garena Free Fire

A top 5-ös lista második helyére is egy másolat, egy klón került fel. A Garena Free Fire szinte teljes egészében a PUBG Mobile klónja és igazából a népszerűségi mutatói is majdhogynem megegyeznek. Hasonlóan a Mobile Legends: Bang Banghez, ez a játék is kinőtte Ázsiát és már a CIS játékosok körében is hasít. Tavaly több, mint 3000, egész pontosan 3165 órányi Free Fire mérkőzést követhettünk, a Free Fire Continental Series 2020 Asia versenyét pedig több, mint 2,5 millióan követték egyidejűleg.

1. - PUBG Mobile

És meg is érkeztünk a tavalyi év abszolút győzteséhez, ami talán senkinek sem okoz meglepetést. Míg a nagyképernyős PUBG népszerűsége alaposan visszaesett a kezdeti évek után, a mobilos verzió valósággal szárnyal. A siker receptjének leginkább két titkos összetevője van. A PUBG Mobile a világ minden részén nagy népszerűségnek örvend és nem csak profi, de amatőr versenyeket is szerveznek a játék közösségének. Népszerűség tekintetében abszolút csúcstartó volt tavaly, nem csak a mobil e-sport, de a teljes mobiljátékos piacon is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!