Lenovo Legion Honvéd: Eltökéltek vagyunk, hogy igazi

Lenovo Legion Honvéd: Eltökéltek vagyunk, hogy igazi "cirkuszt" csináljunk a közönségnek

Nagyon erős csapattal vág neki a K&H MN3B League of Legends bajnokságának a Lenovo Legion Honvéd.

Két veterán LoL-ossal a kezdőötösben vág neki a K&H MN3B-nek a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia. Jakab Attila, a Lenovo Honvéd menedzsere és edzője elárulta, hogy miért lesz érdemes követni a csapat összes mérkőzését, legyen szó a League of Legendsről, vagy akár más versenyjátékokról.

Kifejezetten jó hétvége áll mögöttetek, ugyanis sikerült top 4-be jutnotok egy olyan magyar kupán, ahol a jövőbeli K&H MN3B ellenfeleitek is feltűntek. Milyen elvárásokkal indultok neki a harmadik szezonnak?

"A Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémián 2018 óta folyik a LoL oktatás. 2021 januárjára jutottunk el oda, hogy a rengeteg edzésnek köszönhetően ki tudjunk állítani egy szinte teljes egészében saját nevelésű csapatot, amelynek van esélye a jó eredmények elérésére, és azt hiszem nyugodtan mondhatom az egész egyesület nevében, hogy nagyon büszkék vagyunk a csapatra amiért ilyen jól szerepeltek ezen a versenyen. Jenei (Malacko) Krisztián biztosította a szakmai hátteret, sokat gyakorolt a srácokkal és rengeteg meccs elemzést végeztek közösen. Én inkább magukkal a játékosokkal foglalkoztam többet, próbáltam őket motiválni és támogatni mindenben, hogy a legjobb formájukat tudják nyújtani. Sajnos a top lane játékosunk végül nem tudott részt venni a versenyen, ezért arra gondoltunk, hogy egy idősebb, tapasztaltabb játékos nagyszerűen beleillene a csapatba. Olyasvalakit kerestünk, akire felnézek ezek a fiatal srácok és biztosan hallgatnának a shotcalljaira. Így amikor Tóth (Kubu) Viktor csatlakozott a teamhez nagyon örültünk, hiszen tudtuk hogy az Akadémia Team srácai jók, de ahhoz, hogy igazán jó eredményt érjenek el, szükségük volt a „biztos pont”-ra a top lane-en. Külön öröm számunkra, hogy izgalmas és színvonalas meccseket tudtunk játszani."

Meghívást kapott a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia League of Legends csapata a K&H MNEB 3. évadára. Mit kell tudni az együttesből, kikből áll össze most a csapat?

"Bár nagyon jól teljesített az Akadémia Csapat, mivel a Junglerünk Koczán (Aron) Áron még nem töltötte be a 16. életévét, azért újra kellet terveznünk a rostert. Úgy gondoltuk, hogy mivel a top lane pozícióra már megvolt a játékosunk Kubu személyébén, aki véleményen szerint az egyik legjobb jelenlegi magyar Topos, szeretnénk egy olyan csapatot kialakítani, amivel esélyünk lehet megnyerni a K&H MNEB 3. szezonját. A dzsungelben személyesen a Budapest Lenovo Legion Honvéd Edzőjét, Jenei (Malacko) Krisztiánt láthatjátok majd. Két import játékost is sikerült szereznünk a görög ligából. A mid lanen Kovacevic „Nafkelah” Andrija szerepel majd, aki egy fiatal montenegrói játékos és erős mid lane carryre számíthatunk tőle, jelenleg is Grandmaster rangban van az EUW szerveren. A másik importunk support pozícióban fog játszani, ő Argyris (Sanity) Kalathenos, és tavalyról már büszkélkedhet egy GameAthlon Tournament győzelemmel ami a legjobb lokális csapatok versenye a görög régióban. Nagyon eltökélt a győzelmet illetően és külön öröm számunkra, hogy két ilyen kiváló import játékossal emelhetjük a meccseink és a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság színvonalát. Utoljára hagytam az AD carryt, Sólyomi (Automatic) Tamást, akire a legbüszkébbek vagyunk, hiszen ő a Honvéd Lenovo Legion Akadémia saját nevelésű játékosa. Mindig is tudtuk, hogy nagyon tehetséges és sokat tudott fejlődni az elmúlt időszakban. Bízunk benne, hogy érvényesülni tud majd ilyen nevek mellet is és elhozza a csapatnak az 1. helyezést. Elsődleges célunk tehát megnyerni a bajnokságot, de ugyanakkor eltökéltek vagyunk abban is, hogy izgalmas meccseket, igazi „cirkuszt” csináljunk a közönségnek. Úgy gondolom kimondhatjuk, hogy ezek a srácok a modern kor digitális gladiátorai, és alig várjuk, hogy csatába vezethessük őket!"

Aki követte a K&H MNEB második évadát, annak ismerősek lehetnek a Lenovo Legion Honvéd leckék Malacko és Frather főszereplésével. Jelenleg zajlik a League of Legends oktatás a Honvéd Esport Akadémián, ahol hasonló trükköket sajátíthatnak el a játékosok?

"Igen, megalakulásunk óta folyamatos az oktatás a Honvéd Esport Akadémián, jelenleg online formában. Bárki jelentkezhet aki kedvet érez kipróbálni, hogyan is zajlik egy-egy ilyen óra és szeretne fejlődni. Nem titkolt célunk a fiatal tehetséges felkutatása és kitanítása, de olyan játékosokat is várunk, akik szeretnék kipróbálni milyen egy igazi csapat tagjaként játszani a League of Legendset. Nem csak trükköket, hanem nagyon sok minden mást is tanítunk a jelentkezőknek, hogy egy átfogó képet kapjanak a játékról. Nagy hangsúlyt fektetünk pl. a csapatkommunikáció fejlesztésére, a különböző draftolási stratégiák és taktikák megismertetésére. Az oktatás két részre van bontva, a kezdő szintű játékosokkal, platina szintig bezárólag én foglalkozom, Malacko pedig a haladó csoportot tanítja. Sok meccset elemzünk és mindig nagyon jó hangulatban telnek ezek az edzések, várunk minden kedves érdeklődőt a továbbiakban is!"

A League of Legends mellett melyik más bejelentett versenyjáték(ok)ban [VALORANT, FIFA, iRacing, GTS] találkozhatnak a K&H MN3B nézői a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia játékosaival? Vannak már tervek erre vonatkozóan?

"Igen, ez az év az áttörésről szól számunkra, tavaly év végén kezdünk el az utánpótlás mellett félprofi csapatok menedzselésével is foglalkozni, és idén még inkább próbálunk ebbe az irányba is elmenni. VALORANTban hónapok óta készül már egy fix ötös, hogy megmutathassa magát a magyar mezőnyben, és FIFA-ban is szintet léptünk. A HPCL-nek eddig is meghatározó szereplője voltunk, minden szezonban dobogón végzett eddig a Pro Clubs csapat. Idéntől pedig a HELL támogatásának köszönhetően az 1v1 szekciót is tudtuk fejleszteni. A szimulátoros vonalat egyelőre még kívülről szemléljük, meglátjuk mit hoz a jövő. :)"

Ha további részleteket szeretnétek megtudni a K&H MN3B-ről, akkor irány a bajnokság hivatalos Facebook oldala!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!