Majd 300 nevező közül ők 16-an jutottak be a MEF FIFA 21 zárt selejtezőjébe

Majd 300 nevező közül ők 16-an jutottak be a MEF FIFA 21 zárt selejtezőjébe

Elképesztő sok nevező közül végül ismerős nevek is bejutottak a zárt selejtezőbe, de egy nagy hiányzó és feltörekvő játékosok is akadnak.

Útjára indult idén is a HUNESZ Masters, és a FIFA versenysorozat az első állomása a Puskás Arénában megtartandó Magyar E-sport Fesztivál lesz. Az elmúlt hétvégén lezajlottak a nyílt selejtezők, ahonnan konzolonként (PS4 & Xbox One) 8-8 játékosnak volt lehetősége továbbjutnia. A majdnem 300 nevezőből végül 16 személynek sikerült elcsípnie a legjobb helyeket, közöttük találhatóak a korábbi MEF bajnok PS4-en, valamint a Megyék Csatája első helyezettjei is. Egy nagy hiányzó akad, Gogetinho ugyanis végül nem jutott be a legjobb nyolcba Xbox-on, de TrueGunner sem lesz ott a következő körben. Az alsó- és felsőágas rendszerben megtartott kvalifikációs tornákon b1g1 ment nagyot, aki első lendületből minden mérkőzését megnyerte, és ugyanez igaz a korábbi MCS aranyérmes Serora is, aki a második kiírást nyerte meg. A másik konzolon pedig az MTK színeiben Majorosi Krisztián nem talált legyőzőre, miközben a vasárnapi selejtezőn tooFrez bizonyult a legjobbnak, miután a második körben bobibubitól vereséget szenvedett, de végigverekedte magát az alsó-ágon és mindenkit maga mögé utasított.

A zárt kvalifikációba bejutott játékosok:

Első PS4 Selejtező:

  1. Chris_maj (tavalyi MEF győztes és Hunesz Masters győztes)
  2. GrislyJam22 (Hunesz Masters Ps4 3. helyezett)
  3. EndLine03 (tavalyi MCS PS4 győztes)
  4. RozsaGergo

Második PS4 Selejtező:

  1. tooFrez_x10 (tavalyi Hunesz Masters Ps4 2. helyezett)
  2. Amonshi1377
  3. Kapitany24
  4. BaKkAlI119_x

Első Xbox One selejtező:

  1. b1g1
  2. Radibiceps
  3. Boresz (tavalyi MEF Xbox 2. helyezett)
  4. Adrian0214

Második Xbox One selejtező:

  1. Sero (tavalyi MCS xbox győztes)
  2. ManlyDan
  3. KondakorKevin98 (Hunesz Masters xbox 3. helyezett)
  4. KOWAD1N7499

Ezek a játékosok április 17-én egy zárt selejtezőben vesznek részt, ahol szintén alsó-felsőágas kupán kell bizonyítaniuk a rátermettségüket. Itt a 8-8 játékos addig mérkőzik egymással, mígnem már csak a két döntős marad talpon, így az ő mérkőzésüket a Magyar E-sport Fesztivál keretein belül tartják meg a Puskás Arénában. A zárt kvalifikáció egyébként április 17-én zajlik le, és már azt is tudni, hogy a végső győztesek milyen nyereményért küzdhetnek konzolonként:

  1. Helyezett: 50.000 Ft PlayIT Store utalvány
  2. Helyezett: 20.000 Ft PlayIT Store utalvány

A Magyar E-sport Fesztivál LAN fináléit május 7-én lehet majd látni.

Kövesd a Magyar E-sport Fesztivál Facebook oldalát, nevezz a selejtezőkre, gyűjtsd a Masters Pontokat, és vidd haza a hatalmas nyereményeket! További érdekességekért keresd fel a HUNESZ FIFA Masters hivatalos Facebook oldalát!

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!