6 gólos meccsen vetett véget egy kiscsapat az éllovas eddigi hibátlan sorozatának

6 gólos meccsen vetett véget egy kiscsapat az éllovas eddigi hibátlan sorozatának

A rangadóját a Veszprém ellen még megnyerte a TrollFoci együttese, de aztán jött a Grosics Alapítvány és a forduló legizgalmasabb mérkőzése.

A K&H MNEB HPCL negyedik játéknapján két mérkőzés hozott igazi meglepetést, a többi esetében nagyjából a papírforma érvényesült. A listavezetőt üldöző bolyból egyébként a DVSC jött ki a legjobban, nekik ugyanis sikerült mindkét találkozójukat megnyerniük. Először hazai pályán arattak egy magabiztos 2:0-ás sikert, méghozzá Igriczi duplájának köszönhetően, majd az MTK-t is legyőzték Mónus szépségdíjas találatával. Egy eladott labdát szerzett meg Igriczi, lepasszoltal Aprónak, egy íveléssel Mónushoz került, aki kapásból a tizenhatos bal sarkától bombázott a hosszú felsőbe. Az MTK emellett a Vasas ellen is szenvedett egy kicsit, egy öngól révén ugyanis elég hamar hátrányba kerültek, azonban sikerült összeszedniük magukat, és végül megfordították a mérkőzést, bár azért egy hatalmas ziccere még volt a piros-kékeknek, de nem tudtak élni a lehetőséggel 2:1-es állásnál.

A debreceniek mellett a Puskásnak is összejött a kettős diadal, előbb a LvL Up ellen hozták le a szoros meccset az egyetlen találattal, amihez kellett Szilvasán parádés cselsorozata és higgadt döntése, lövés helyett lepasszolta a 100%-ziccerben lévő Márknak a labdát, ő pedig nem hibázott. A PTE ellen viszont már beindult a henger, a gólgyártást a 8. percben Okolicsányi büntetője nyitotta, amire ugyan a Peac még tudott válaszolni egy Pechár féle látványos ollóval, de aztán az utolsó húsz percben esélyt sem hagytak a hazaiaknak. A Genesisnek sikerült szintén nagy fölénnyel elintéznie a Grosics Alapítvány gárdáját, ami talán annak is köszönhető volt, hogy kifáradtak a hatalmas csatában a TrollFoci ellen. Az első félidőben egy gyors gólváltás történt 10 perc leforgása alatt, bár a vezetést a Grosics Alapítvány szerezte meg, amire Humenszky válaszolt. Az igazán izgalmas időszak viszont a 72. perc után indult, ekkor egy szabadrúgást váltott gólra a hazai együttes, és bár a 82. percben újra kiegyenlített a TrollFoci, ezzel még nem ért véget a küzdelem. Egy rossz mozdulat a védőtől, amire lecsapott a Grosics támadója, és már megint náluk a vezetés, néhány pillanattal később pedig a nagy hajtás a másik oldalon eredményezett találatot. 3:3-nál azonban megálltak a felek, és ez azt jelenti, hogy véget ért a TrollFoci hibátlan menetelése, bár az előnyük még továbbra is jelentős.

A Honvéd is szép csendben begyűjtötte a 6 pontot, ellenben a PTE otthonában nem volt ez olyan könnyű, csak egy góllal bizonyultak jobbnak vendéglátóiknál. A másik nagy meglepést a LvL Up szállította, hiszen már a 8. percben mattolták a veszprémieket. A vezetést nagyon sokáig meg is tudták tartani, sőt a 72. percben Kovács egy kiugratás végén meg is duplázta azt. A válasz nem maradt el, de már túl későn érkezett, hiszen csak a hosszabbításban tudott szépíteni a Veszprém, így nagyon fontos 3 pontot buktak ezen az estén. Mindeközben a Vasas továbbra is pont nélkül csücsü a tabella legalján.

A negyedik játéknap eredményei:

A tabella állása

A bajnoksággal kapcsolatos további információkért látogassátok meg a HPCL hivatalos weboldalát. Az ötödik játéknapot április 25-én rendezik este 8 órától.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!