A 4 finalista a Puskás Arénában csap össze a MEF-en az áprilisi döntőben

A 4 finalista a Puskás Arénában csap össze a MEF-en az áprilisi döntőben

Potyogtak a gólok, és volt jó néhány szoros összecsapás, végül 4 játékos kiemelkedett a mezőnyből és kijutott a Magyar E-sport Fesztivál döntőjére, amit nem is akárhol tartanak meg.

Útjára indult idén is a HUNESZ FIFA Masters powered by K&H versenysorozat, és már az első hónapban különleges esemény keretein belül rendezik meg az aktuális hónap döntőjét. A legjobb játékosok ugyanis a Magyar E-sport Fesztiválon mérkőzhetnek meg egymással a Puskás Arénában, ahol már tavaly is megtartották ezt a rangos eseményt. Az akkori résztvevők közül ketten térnek vissza, hogy ismét az első helyért játszanak.

Mindkét konzolon rendeztek nyílt kvalifikációkat, és onnan PS4-en és Xbox One-on is 8-8 játékos jutott a következő fordulóba. Itt alsó- és felsőágas rendszerben zajlottak a küzdelmek, és a felsőági, valamint az alsóági döntőig oda-visszavágók döntöttek, majd az utóbbi két összecsapást már BO3-as formátumban bonyolították le.

PS4

A tavalyi győztes Chris_Maj az MTK színeiben eljutott a fináléig, ahol előbb a DVSC parádés formában játszó e-sportolójával, GrislyJammel meccselt egy nagyot. Végül azonban az utóbbi játékos bizonyult a jobbnak, többek között egy büntetőpárbajjal véget ért találkozót is megnyert, és ezzel biztosította a helyét a LAN döntőn. Így Krisztiánnak az alsó-ágon kellett még egyszer bizonyítania, amelyet végül meg is tett, óriási fölénnyel győzte le Amonshi1377-et, aki egyébként az eggyel előtti körben a csapattársát tooFrezt ejtette ki. A tavaly győztes Chris_Maj tehát idén is ott lesz az Arénában és megvédheti a címét. Néhány nappal ezelőtt ők ketten összefutottak a eTrophy kvalifikációjának döntőjében is, ahol szintén GrislyJam örülhetett, így hát ez a revans beírhatja magát a HUNESZ FIFA Masters történetébe.

Xbox One

A másik konzol esetében gólgazdak mérkőzéseket játszottak a felek, de Boresz mindenkit túlszárnyalt ezen a napon. A Ravens Esports Club játékosa ugyanis egyenes ágon váltott jegyet magának az offline fináléra, miután nagyobb arányú diadalt aratott a ManlyDan, KondakorKevin98 és MesteRetek11 felett. Miután az eSport Szombathely játékosa, KondakorKevin98 már a felső-ágon a második körben kikapott, így nehéz feladat előtt állt, hiszen az alsó-ágon kellett több kört is megtenni hibázás nélkül. Sikerült viszont remek teljesítményt nyújtani, és összehozta a lehetetlent, visszaküzdötte magát az alsó-ági fináléba, ahol két vállra fektette a Megyék Csatáját parádésan megnyerő Sero-t is, és kivívta a jogot az Arénában való szerepléshez.

A Puskás Arénában a MEF döntőjét május 7-én tartják meg, és a finalisták üres kézzel már biztosan nem térnek haza, hiszen a nyeremények konzolonként az alábbiak szerint alakulnak:

  1. Helyezett: 50.000 Ft PlayIT Store utalvány
  2. Helyezett: 20.000 Ft PlayIT Store utalvány

Természetesen emellett a HUNESZ FIFA Masters is gőzerővel folytatódik, hiszen április után már a májusban versenyezni vágyók sem maradnak esemény nélkül. A következő havi nyílt selejtezőkre már az alábbi weboldalon bárki jelentkezhet!

A HUNESZ FIFA MASTERS LEBONYOLÍTÁSA

A 2021-es szezon merőben eltér a tavalyitól, hiszen itt minden hónapban nyílt selejtezőket rendeznek, melyeken bárki elindulhat - aki már betöltötte a 16. életévét, lásd fentebb. Ezekről a selejtezőkről a legjobb 8 játékos - konzolonként - továbbjut egy zárt kvalifikációba. Amennyiben valaki itt is lejátsza a meccseit, az már biztosan HUNESZ Masters pontot szerez. Az itt megtartott küzdelmeket alsó- és felsőágas rendszerben bonyolítják le, és a végső sorrend dönt arról ki mennyi pontot zsebelhet be. Négy ilyen zárt selejtező lesz összesen, ahol pontokat lehet gyűjteni, és a júliusi utolsó esemény után az összegyűjtött pontok alapján derül ki, mely 6-6 játékos szerez jogot a szezon fináléra. A fennmaradó további 2-2 helyről az augusztus eleji wildcard selejtezők döntenek.

Kövesd a Magyar E-sport Fesztivál Facebook oldalát, nevezz a selejtezőkre, gyűjtsd a Masters Pontokat, és vidd haza a hatalmas nyereményeket! További érdekességekért keresd fel a HUNESZ FIFA Masters hivatalos Facebook oldalát!

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!