18

Elmúltál már 18 éves?


/

Tishler: Vannak csapatok, akikkel tisztában vagyunk, hogy eszméletlen erősek

Hét emberes felállással készül a Linkdown!

Nem sok választ már el minket a TippmixPro CS:GO Masters alapszakaszának kezdetétől és amíg mindenki az esélyeseket latolgatja, sokan hajlamosak elfeledkezni a Linkdown ötöséről. A fiatal csapat meghívást kapott az alapszakaszba és bár a legtöbben a BP5 vagy éppen a Honvéd ötösére figyelnek, könnyen lehet, hogy a Linkdown okozza majd a legnagyobb meglepetéseket. Ismerkedjünk most meg velük. A napokban a csapat egyik húzóemberével, Tishlerrel beszélgettünk.

Tegyünk egy gyors kitérőt a Riot Games és a VALORANT felé. Több csapatban is láthattunk korábban, például a Movistar Ridersben. Nem tartott viszont sokáig a felállás, pedig nagy reményekkel vágtatok neki és a közösség is örült a bejelentésnek. Mi volt a gond?

"Több probléma is felütötte a fejét a Movistarba való megérkezéskor, amire nem térhetek ki, bármennyire is szívesen tenném. A legnagyobb hibám volt, hogy az Arbalest csapatát ott hagytam a spanyol szervezet ajánlata miatt. Ha tehetném, kilépésem előttről folytatnám."

És mi a helyzet most? Egy kicsit mintha eltűntél volna a kompetitív élmezőnyből. Inkább a VALORANTra teszed le most a voksod vagy azért a CS:GO az igazi?

"Elég sok mindenbe vágtam bele egyszerre az élet különböző részein, és mondhatni mindegyik úgy alakul, ahogy egyelőre tervezem. A kompetitív mezőnyből pedig x időn belül valószínűleg végleg el fogok tűnni."

Mesélj kicsit kérlek a Linkdownról, mert sokaknak ismeretlenül csengett a név, amikor kiosztották a TMP meghívókat. Két bolgár játékos is van a kezdőtökben, őket honnan ismeritek?

"Kissé gyorsan összeszedett csapat lett a Linkdownból, de a kapcsolatok miatt ezt nem tartanám feltétlenül rossznak. A bolgárok több magyar csapatnak is ismerősek lehetnek, hisz a magyarok java játszott már ellenük, például amikor a Bpro színeiben voltak. Ők ketten rajtam keresztül csatlakoztak a csapatba, e-sport szervezetem CS:GO játékosai voltak, bár körülbelül 1 hónapja megszakadt a közös munka. A kapcsolatunk viszont semmit sem romlott."

Mi a pontos felállásotok és hogyan osztottátok fel a szerepeket a csapaton belül?

"Próbáltunk úgy létrehozni egy felállást, hogy ha bárkivel bármi történne, vagy olyan dologba ütköznénk amit az adott szituációban nem tudnánk megoldani, akkor is legyen játékos, aki be tud állni, így egy 7 emberes felállásunk van jelenleg. Az alap felállásunk a két bolgár játékossal, az IGL pozícióban jelen lévő POP0Vval és az AWP-sünkkel, Expr4inddel indul, majd jön 3 magyar játékos entry illetve lurk pozícióban, micro, ReXx illetve én. A két cserejátékosunk Diablo, aki javarészt fill pozícióban van, bár inkább entry / lurker, és az 1000 éve CS-ben nem látott TRuve, aki az irányítónkat vagy valamely más pozíciónkat cserélheti probléma esetén."

Nagyon erős a TippmixPro CS:GO Masters mezőnye, milyen tervekkel léptek majd szerverre?

"Minden erőnkkel készülünk a versenyre, bár valószínűleg kevesebbet mint a többiek, azonban így is azon leszünk, hogy hozzuk azt a szintet amit szeretnénk. Vannak csapatok, akikkel tisztában vagyunk, hogy eszméletlen erősek, de meglepetést bárki tud okozni, így pozitívan állunk minden mérkőzéshez amennyire csak lehetséges. Taktikailag pedig POP0V-nak is köszönhető, hogy kellően fel leszünk készülve."

Végül pedig a kérdés, amit mindenkinek felteszek. Papíron a BP5 a legerősebb, de mi a helyzet valójában? Kik okozhatnak szerinted meglepetést a szezon során?

"Szerintünk mindenki okozhat meglepetést, már csak a játékosok tapasztalatai miatt is, hisz mondhatni kevés az új arc a versenyen. Szerintünk mix csapatként a Sala vagy Volgare a legvalószínűbb, mint kvalifikált csapatok okozhatnak meglepetést, de mi is erre fogunk törekedni, így tehát csak annyit lehet mondani, hogy győzzön a jobbik."

A TippmixPro CS:GO Masters csapataival készült interjúsorozatunk korábbi részei:

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!