Rekordáron szerezhette meg devicet a NiP?

Könnyen lehet, hogy a dán AWP-s most minden idők legdrágább játékosa.

Három nap telt már el, de sokan még mindig nem hiszik el, hogy a NiP nyélbe ütötte az év egyik, ha nem a legnagyobb üzletét. Device elhagyta az Astralist, átigazolt a pizsamás nindzsákhoz méghozzá meglehetősen borsos áron, feltéve ha pontosak a szivárgások.

Hivatalos számokat persze nem közöltek a csapatok, de egyes források szerint a NiP 6.5 millió dán koronát tett le az asztalra device-ért, ami átszámítva közel 1 millió dollár, euróban több, mint 800 ezer, forintban pedig 305 millió.

Őrült sok pénz, amit a NiP kicsengethetett, sőt, ez valószínűleg minden idők legdrágább átigazolása. Kevés csapat közli pontosan, hogy mennyiért is vesznek játékosokat, így például nem tudjuk azt sem, hogy mennyibe fájt NiKo a G2-nak. Az viszont biztos, hogy anno 500 ezer dollárért vette meg a FaZe a bosnyák sztárjátékost a mouztól. Feltételezések szerint, ha ettől többet is fizetett tavaly a G2, az az összeg akkor sem éri el a NiP 1 millió dolláros vásárlását.

Device NiP-es bemutatkozására még várnunk kell egy kicsit, ahogy az Astralis jövőjét illetően is sok még a kérdés. Egyelőre nem tudni, hogy a maradék négy játékosukból lesz-e még távozó, ahogy azt sem, hogy ki jön majd device helyére. Továbbra is dán játékost keresnek egyáltalán vagy lehet, hogy nemzetközi felállásra vált az Astralis? A dánok következő versenye a DH Masters Spring, ami 3 nap múlva kezdődik, így addig mindenképpen meg kell tudjuk majd a négyszeres Major győztes Astralis új felállását.

A DreamHack Masters Spring versenyét természetesen élőben követhetitek majd az Esport1 stábjával.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!