Kétszer is botlott a TrollFoci, így nagyon szorossá vált az élmezőny

Kétszer is botlott a TrollFoci, így nagyon szorossá vált az élmezőny

Nem hozott gólzáport az ötödik játéknap, de született néhány érdekes és fontos eredmény, miközben a TrollFoci előnye két pontra apadt.

A K&H MNEB 9-10. fordulóját követően elolvadt az eddigi nagyobb előnye a TrollFoci együttesének, mivel mind a két találkozójukon is csak 1-1 pontot sikerült szerezniük, ezzel pedig zsinórban már a harmadik döntetlenüket hozták össze. Hiába vezettek egy parádés góllal az MTK ellen, a címvédő azonban nem adta fel, és nagyszerű futballt bemutatva még az első félidőben egyenlíteni tudott. Az iram továbbra is nagyobb volt, de újabb találatot már egyik fél sem szerzett. Emellett a listavezető dacára, hogy a legtöbb gólt szerezte eddig a bajnokságban - a Puskás mellett -, mégsem tudott csak egy gólnélküli döntetlent kiharcolni a DVSC ellen. Ez a 4 pont pedig sokba kerülhet nekik.

Mögöttük a DVSC a 2 elhullajtott pontot leszámítva legyőzte egy góllal a LvL Up-ot, a második félidő elején Mónus használt ki egy óriási védelmi hibát, és belőtte a győztes találatot 13 méterről. A Puskás egy rendkívül szoros és kiegyenlített meccset tudott megnyerni a Veszprém ellen, de itt is egyetlen találat döntött csak. Az első félidő végén a hosszabbításban Ték keresztezett egy átadásnál, majd az indításából Okolicsányi csúsztatta tovább a labdát Levinek, ő egy sprint után jobbszélről visszapasszolta neki, majd jött az egyérintőzés, így jutott el Balihoz a játékszer, aki kapásból a hálóba bombázta a 11-es pont környékéről. Több sem kellett, ezen az estén megtáltosodott a Puskás, és bár a Grosics Alapítványtól is elhozták a 3 pontot, itt is csak egyetlen találatot sikerült összehozniuk, de ez több, mint elegendőnek bizonyult. Az MTK a rangadó mellett a Genesishez utazott virtuálisan, és a 7 kapuralövésükből az egyik beakadt, Horváth egy lepattanó labdát az ötös jobb szélének közeléből bombázott a rövidbe, meglepve ezzel a kapust és a védelmet is. Bár nagyon komoly ellenfeleket fogott ki a Genesis, a a vereség mellett a Honvédet sikerült legyőzniük, és ezzel biztosították a pozíciójukat közvetlenül az élmezőny mögött.

A középmezőnyben a ZTE felemás napot zárt, hiszen a PTE remek játékkal legyőzte őket. A legnagyobb gondot itt az jelentette, hogy már 2:0-ás hátrányban voltak, amikor kapcsoltak és elkezdtek éledezni, azonban csak egy szépítésre futotta már az erejükből. Miközben a papíron erősebb Veszprémet pedig sikerült két vállra fektetniük. Ezen a találkozón szintén egyetlen találat döntött, egy nagy ziccert követően a kapusról kijövő labdát fejelte Binder a kapuba, amivel begyűjtötték a 3 pontot. A PTE lendülete tovább tartott, és sikerült a Vasas ellen is diadalt aratniuk, ráadásul tették mindezt a játéknap leggólgazdabb meccsén. Az első félidőben már hárommal is vezettek, végül majdnem kiadták a kezükből a győzelmet, de csak két szépítő találatot tudott összehozni a még mindig nyeretlen ellenfél.

A K&H MNEB HPCL tavaszi szezonjában az ötödik játéknap összes eredménye:

A tabella állása:

A bajnoksággal kapcsolatos további információkért látogassátok meg a HPCL hivatalos weboldalát. Most egy kéthetes szünet következik, így a hatodik játéknapot május 9-én rendezik meg este 8 órától.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!