5 érdekesség, amely igazán különlegessé teszi a HUNESZ FIFA Masters sorozatot

5 érdekesség, amely igazán különlegessé teszi a HUNESZ FIFA Masters sorozatot

Hazánk egyik legtöbb játékosát megmozgató versenysorozata a HUNESZ FIFA Masters, és ezeket érdemes róla tudni.

Éppen ezért az első hónap döntője felé haladva, amit a Puskás Arénában rendeznek a Magyar E-sport Fesztivál keretein belül, igyekeztünk összegyűjteni 5 olyan érdekességet, amely miatt igazán rendkívülinek mondható ez a versenysorozat. Még mielőtt belevágnánk az öt különlegességbe, gyorsan leszögeznénk, hogy csak most indult újtára a 2021-es szezon és újfent lehet jelentkezni a mindenki számára elérhető havi nyílt kvalifikációkra, de nem árt néhány dolgot tudni a lebonyolításról sem:

Minden hónapban nyílt selejtezőket rendeznek, melyeken bárki elindulhat - aki már betöltötte a 16. életévét, lásd fentebb. Ezekről a selejtezőkről a legjobb 8 játékos - konzolonként - továbbjut egy zárt kvalifikációba. Amennyiben valaki itt is lejátsza a meccseit, az már biztosan HUNESZ Masters pontot szerez. Az itt megtartott küzdelmeket alsó- és felsőágas rendszerben bonyolítják le, és a végső sorrend dönt arról ki mennyi pontot zsebelhet be. Négy ilyen zárt selejtező lesz összesen, ahol pontokat lehet gyűjteni, és a júliusi utolsó esemény után az összegyűjtött pontok alapján derül ki, mely 6-6 játékos szerez jogot a szezon fináléra. A fennmaradó további 2-2 helyről az augusztus eleji wildcard selejtezők döntenek.

És akkor íme az öt érdekesség, ami egyedülállóvá teszi a HUNESZ FIFA Masters-t:

1. Két konzol mindfelett!

A verseny mindkét platformon zajlik, egy időben, így nem maradnak le róla sem az Xbox One, sem a PS4 rajongók. Sőt, a szabály szerint amíg valaki nem szerez Masters Pontot valamielyik konzolon addig bátran próbálkozhat bármelyik versenyen.

2.Szinte végtelen lehetőség

Összesen 20 nyílt selejtezőt rendeznek, melyeket 8 zárt havi döntővel fejeznek be. A szezon áprilistól egészen augusztus közepéig összesen tart, és mindegyik hónapban meg tartott fináléban a Masters Pontot lehet szerezni, ami a végelszámolásnál lesz igazán fontos.

3. Utolsó esély, avagy verseny a FIFA 22 megjelenéséig

A Wildcard selejtező névre keresztel verenyfázis biztosítja, hogy az utolsó utáni momentumban is be lehet jutni a végső döntőbe.

4. Egymillió érv

A legjobbak között platformonként 500.000 Forintot osztanak szét.

5. Puskás Aréna a legjobbaknak

A HUNESZ Masters első havi döntőjének legjobbjai - per konzol - a Magyar E-sport Fesztiválon fejezik be a versenyt az extra nyereményekért és a Masters Pontokért.

  • PS4 résztvevők: Chris_Maj / GrislyJam
  • Xbox One: Boresz/GrislyJam

Kövesd a Magyar E-sport Fesztivál Facebook oldalát, nevezz a selejtezőkre, gyűjtsd a Masters Pontokat, és vidd haza a hatalmas nyereményeket! További érdekességekért keresd fel a HUNESZ FIFA Masters hivatalos Facebook oldalát!

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!