Este összecsap a két éllovas, de letaszítja-e az első helyről a Puskás a TrollFocit?

Este összecsap a két éllovas, de letaszítja-e az első helyről a Puskás a TrollFocit?

A szünetet követően négy különleges összecsapás kerül a képernyőre, köztük a két éllovas szuperrangadója is.

A K&H MNEB HPCL negyedik szezonjának hatodik játéknapja következik és amellett, hogy több nagy csapat is megmutatja magát, az első két helyezett is összecsap egymással.

A sort a középmezőnyben tanyázó ZTE és a kiesés elől menekülő LvL Up eSport nyitja este a közvetítésben. Ha előbbi csapat szeretné megőrizni pozícióját vagy ne adj isten felzárkózna az élmezőnyre, akkor ezt a meccset kötelező megnyerniük, miközben ellenfelüknek a csak abban az esetben lehet esélyük elkerülni a kieső zónát, ha itt meglepetésre három pontot gyűjtenek. Nem lesz ez könnyű, mert a két együttes eddigi öt párharcából mindössze egyszer sikerült egy 0:0-át követően pontot rabolniuk, a másik négy találkozón a ZTE aratott győzelmet.

Majd következik a TrollFoci és a Puskás szuperrangadója. A virtuálisan hazai pályán játszó éllovas bizony egy kisebb hullámvölgybe került, miután a legutóbb 3 találkozója is döntetlen ért véget. Ebben két top csapat elleni összecsapás is benne van, de például a Grosics elleni 3:3-as iksz is. A kérdés az, hogy sikerül-e kikecmeregniük a szünetnek hála ebből a hullámvölgyből. A Puskással szemben ez nem lesz egyszerű, hiszen az utóübbi időben ők hozták az egész bajnokságban a legjobb formát, a legutóbbi két hétvégét vizsgálva az Akadémia játékosai négy győzelmet szereztek. A két csapat között két pont van, emiatt pedig még nagyobb elánnal igyekeznek majd futballozni.

Az este második felében a Veszprém is kifut a gyepre, még hozzá a Genesis Ellen. A kék-fehéreknek az utóbbi öt fordulóból mindössze egyszer termett babér, azóta pedig zsinórban négyszer is kikaptak, így a szebb napokat látott együttes már közelebb van a kieső zónához, mint a stabil középmezőnyhöz. Miután a Genesis Gaming egy kemény ellenfél, ugyanis több nagy csapatot is megszorongattak vagy legyőztek, akár az sem lenne meglepő, ha ezt a találkozót behúznák, és tovább kapaszkodnának a élmezőnyre.

A DVSC-nek ez az este papíron könnyűnek ígérkezik, hiszen a 11. helyen álló Grosiccsal és az utolsó helyezett Vasassal mérkőznek. A Grosics Alapítvány viszont nem lesz egy egyszerű menet mégsem, egyrészt a fentebb leírt TrollFoci elleni bravúrjuk miatt, másrészt időnként nagyon lelkes és pompás teljesítménnyel képesek előrukkolni. Bár a debreceni együttes az utóbbi időben úgy tűnik szép lassan magára talál, a kötelező 3 pont miatt benne van a pakliban, hogy botlanak, ámbár ha bajnoki címet dédelgetnek álmaikban, akkor nem hibázhatnak.

Az május 10-i meccsnap pontos menetrendje a közvetítésben:

20:00 ZTE FC eSport vs LvL Up eSport

20:30 TrollFoci-Hálószaggató eSport vs Puskás Akadémia eSport

21:00 Veszprém Futsal Esport vs Genesis Gaming

21:30 DVSC Esport vs Grosics Alapítvány

A mérkőzéseket egyébként élőben lehet megtekinteni az Esport1 Facebook, illetve Youtube vagy Twitch csatornáján este 8 órától!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!