Három csapat meglépett, miközben a Genesis meglepő győzelmet aratott

Három csapat meglépett, miközben a Genesis meglepő győzelmet aratott

Az élmezőny négy együtteséből három is hibátlan hétvégét hozott, de egyikük lemaradt, bár egy meccsel kevesebbet játszott.

A K&H MNEB HCPL FIFA 21 tavaszi szezonjának nyolcadik játéknapja két dolog miatt volt fontos, az egyik, hogy kialakulni látszik a hajrára azon együttesek listája, akiknek a legnagyobb esélye lesz az a bajnoki címre, illetve a kik lehetnek azok, akik a kiesés elől nem tudnak megmenekülni.

Az élmezőnyből az MTK és a Puskás is hozta a kötelezőt, ugyan csak egy góllal, de sikerült megnyerniük mindkét találkozójukat és ezzel nagyon fontos hat pontot tettek zsebre, ez pedig azt jelenti, hogy továbbra is a címvédő vezeti a tabellát 38 ponttal. A ZTE az MTK ellen hátrányba került, viszont az egyenlítés összejött, de a félidőt követően óriási védekezési hibát követtek el, a lepattanót azonban Donát a kapuba juttatta . A Grosics Alapítvány ellen pedig fordítani tudott a kék-fehér együttes. A Puskás eközben a ZTE ellen csak az utolsó percekben szerezte meg a győztes találatot, miután Okolicsányi lövését Zsombok elé ütötte a kapus, aki már nem hibázott. A Vasas ellen aztán ők is hátrányból tudtak csak fordítani a hajrában. Viszont a DVSC bombaformában futballozott, előbb a Honvédet verték meg hárommal, majd a Genesis ellen is beindult a henger, itt már négyig jutott a debreceni gárda, Mónus és Igriczi . Az élmezőnyből a TrollFoci csak 1 mérkőzését játszotta le, ámbár a Genesis Gaming ott kifogott rajtuk. Stelcz egy csúsztatott labdát ollózott elsőként a kapuba, majd a rövidsaroknál érkezett egy passzra lesipuskásként és már kettővel is vezetett a Genesis. Erre csak egyetlen válasz érkezett a 90. percben Balitól, de ez már túl későn jött, hogy bármin is változtasson. A Vasas elleni találkozójukat május 27-én, csütörtökön pótolják.

Az alsóház alján pedig a PTE futballozott kiválóan, először a szezonban kettős sikerrel hozták le a hétvégét. Először a Veszprémet verték meg 1:0-ára úgy, hogy Szabó ráfordult a kapura és tüzelés helyett ziccerbe hozta társát, Földi Levente pedig köszönte szépen 3 pontot lőtt a Peacnak. Aztán a nagy rivális LvL Up együttesét is két vállra fektették úgy, hogy a hazai csapat vezetett még az első félidőben, de egy szöglet utáni kontra végén előbb az egyenlítés lett meg, majd egy nagyszerű kiugratás végén sikerült kapuba passzolni a labdát. Ezzel a PTE lehagyta a LvL Upot, a Vasast, a Grosics Alapítványt és a Veszprémet is, így nagyon jó helyzetből várja a következő fordulókat.

A K&H MNEB HPCL tavaszi szezonjában a hetedik játéknap összes eredménye:



A tabella állását itt érhetitek el!

A bajnoksággal kapcsolatos további információkért látogassátok meg a HPCL hivatalos weboldalát. A nyolcadik játéknapot május 30-án rendezik meg este 8 órától.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!