Megállapodott a Discord a Sonyval, érkezik a PlayStationökre is a szoftver

Megállapodott a Discord a Sonyval, érkezik a PlayStationökre is a szoftver

Az együttműködés keretein belül jövő év elejére a Discord már a Sony konzoljain is elérhető lesz.

Magyar idő szerint tegnap este jelentette be személyesen Jim Ryan, a Sony elnök-vezérigazgatója a Sony Interactive Entertainment oldalán egy blogbejegyzésben, hogy mindenben megegyeztek a gaming közösségben régóta ismert VoIP platformmal, a Discorddal. A megegyezés értelmében a Sony kisebbségi tulajdonos is lett, valamint 2022 elejére a PlayStation konzolokon is elérhető lesz a Discord.

Ryan a bejegyzésben többek között arról is írt, hogy

„folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogyan tudjuk még szorosabbá fűzni a kapcsolatot a játékosok között szerte a világban, hogy új barátságok, közösségek épüljenek, és ezáltal felejthetetlen élményeket, emlékeket szerezhessenek az emberek”. Ezen cél érdekében „a csapataink már most keményen dolgoznak, hogy a Discord szorosan kapcsolódjon a PlayStation Network közösségi és gaming felületeihez. Célunk, hogy közelebb hozzuk a Discordot és a PlayStationt is a következő év elejétől, ezáltal megteremtve a játékosoknak a lehetőséget, hogy könnyebben tudjanak kikapcsolódni, szórakozni és kommunikálni egymással, miközben együtt játszanak”.

Az együttműködés további része, hogy egy nyilvánosságra nem hozott összeget a Sony be is fektetett a platformba, ezáltal kisebbségi tulajdonos is lett. A Discord jelenleg az egyik legnagyobb közösséget tudhatja magáénak a világon, főleg a gaming világban, egy 2020 decemberi beszámoló alapján több, mint 140 millió aktív felhasználóval is rendelkeznek.

Nem a Sony az első, amely meglátta azt az óriási potenciált, amellyel a platform rendelkezik. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy többek között a Microsoft, az Amazon és az Epic Games is komolyan fontolóra vette a Discord megvásárlását, de a fejlesztők még a sokak által pletykált 10 milliárd dolláros összegre is nemet mondtak a múltban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.