Rangadókkal teli este dönthet a bajnoki cím esélyeseinek a sorsáról

Rangadókkal teli este dönthet a bajnoki cím esélyeseinek a sorsáról

Ezen az estén eldől, hogy a 4 csapatból kiknek marad sansza egy hét múlva a bajnoki címért futó küzdelemben.

A K&H MNEB HPCL FIFA 21 tavaszi szezonjának utolsó előtti játéknapján jó néhány olyan rangadót rendeznek, amely alapjaiban változtathatja meg a bajnokesélyesek névsorát. A június 6-i estén ugyanis több olyan rangadó is lesz, amelynek eredményei határozhatják meg, mely együtteseknek marad egy hét múlva esélye az aranyéremre. A legjobb helyzetben az MTK van, 42 pontjukkal vezetik a tabellát, mögöttük a Puskás (40 pont), majd a DVSC és a TrollFoci következik 36-tal. Az első négy helyezett között tehát 2 győzelem van mindössze, de ez a mostani kiírásnak köszönhetően gyorsan elolvadhat.

Az estét a DVSC és az MTK összecsapása nyitja, és már ebből látszik, hogy itt a döntetlen egyik félnek sem opció, mert sem elhúzni nem lehet vele, sem pedig felzárkózni. A kék-fehérek utoljára pont a debreceniek ellen kaptak ki még április közepén. Az azóta veretlen gárda, bár volt néhány kiélezett meccse, de mindig hozta a kötelezőt és ezzel óriási lépést tett a címvédés felé. A feltámadó - utolsó két fordulóban magabiztosan sikert arattak - DVSC pedig valószínűleg meg akarja ragadni az alkalmat, hogy először a bajnokság során fordítson egyet azon a bizonyos kockán és kedvező feltételeket teremtsen magának. Egy biztos, Mónus lehet a nyerő emberük, aki az ilyen éles helyzetekre specializálódott, így rá valószínűleg kettőzött erővel figyelnek majd. A pirosak aztán a TrollFoci ellen folytatják, szintén jó kilátásokkal, mert ellenfelüknek csak egyetlen dolog nem megy idén, megnyerni a rangadókat. A szezont egy hétmeccses veretlenséggel kezdő csapat végül jó néhány helyet visszacsúszott, többek között ennek is köszönhetően. A top 3 együttes ellen két ízben döntetlen játszottak, míg egy esetben kikaptak, azonban ha bajnokságot szeretnének nyerni, akkor az a minimum, ha ezen az estén és a jövőhéten is letarolják az előttük állókat.

A ZTE a pompás formában lévő Genesis-szel mérheti össze tudását, és bár alapjában véve 9 pont a különbség kettejük között és igazán nincs is tétje ennek a találkozónak, a középmezőny legnagyobb rangadóját hozhatják el a nézőknek. A Genesis, ha még nem tett le a legjobb háromba jutásról, akkor azért tesz meg mindent a győzelemért, a zalaegerszegiek pedig a remek szezonzárás mellett a presztízst szem előtt tartva győznék le egyik legnagyobb riválisukat és mutatnák meg, hogy a felső házba tartoznak. A napot pedig a Puskás zárja az ellen a Veszprém ellen, amely némileg javuló formát mutatott. A Puskás egyetlen hátránya, hogy a legfontosabb találkozón rendre képesek alulteljesíteni, legutóbb például a Genesis ellen futottak zátonyra, mert az addig jól működő támadógépezet csődöt mondott, és hiába lötték az egyik legtöbb gólt ebben az idényben, akkor semmi nem jött össze, mialatt hátul kétszer is szétestek. Ezt most, ha először a csapat történetében bajnoki címet akarnak szerezni most nem engedhetik meg maguknak.

A június 6-i meccsnap pontos menetrendje a közvetítésben:

20:00 DVSC vs MTK

20:30 DVSC vs TrollFoci

21:00 ZTE vs Genesis

21:30 Veszprém vs Puskás

A K&H MNEB HPCL mérkőzéseit élőben lehet megtekinteni az Esport1 Facebook, illetve Youtube vagy Twitch csatornáján este 8 órától!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!