Nagy rangadót nyert a DVSC az MTK ellen, mégis a Puskás örülhetett a nap végén

A MTK nagyot bukott ezen a hétvégén, és nem csak a két vereség fájó, de az első helyet is elvesztették ezáltal.

Az MTK közel állt a címvédéshez, de az elmúlt hétvége a K&H MNEB HPCL negyedik szezonjában nem jól sült el a korábbi éllovas számára. Először is a DVSC mért rá nagy csapást, miután több góllal is elintézte a kék-fehéreket, majd ez az eredmény alighanem hatással volt a következő meccsükre is, mert a Genesis is felülkerekedett rajtuk. Antal szenzációs 40 méteres átadását vette át szemtelenül ügyesen két védő között Kókai, és a rövidre bombázta a labdát, amivel elhozták a 3 pontot a kék-fehérektől. Eközben a DVSC nem csak az MTK-val volt kegyetlen, de utána a második nagy rangadóját is megnyerte Igriczi duplájával, de hiába sikerült a szezon legjobbját nyújtaniuk, a Puskás is kihasználta az alkalmat és élt a lehetőséggel. Nem volt azonban egyszerű dolguk, a PTE ellen ugyanis hiába vezettek kétszer is kettővel, előbb 2:0 után, majd 3:1-et követően szépítettek a vendégek. A második PTE gól viszont már csak a rendes játékidő lejártakor érkezett, így nem volt esély a döntetlenre, de azért megszorongatták ígyis a vendéglátóikat.

A Veszprém ellen aztán szintén az első félidőben magához ragadta az előnyt a Puskás, de a szünetet követően egy remek bejátszás után Balogh egyenlített. Sokáig aztán úgy tűnt mindkét félnek csak 1 pont lesz a jussa, Szilvasán azonban a 88. percben belőtte a második gólját és ezzel nagy szolgálatot tett csapatának. A TrollFoci a második meccsét szintén behúzta, magabiztosan győzték le a Grosics Alapítványt, és ezzel részben megőrizték negyedik helyüket. A Genesis azonban nagyon kapaszkodik rájuk, és emellett az MTK napját is totál elrontották, azonban a ZTE kifogott rajtuk. A zalaegerszegiek viszont nagyon belehúztak, ugyanis PTE elleni diadalukkal nagyon közel kerültek az európai porondhoz, hiszen vasárnap elég lesz nekik egy pont és a nemzetközi kupában is indulhatnak. A mezőny végéről pedig nem tudtak elmozdulni az érintettek a kieső zónából, viszont itt a Vasas mindkét meccsét elhalasztották.

A K&H MNEB HPCL tavaszi szezonjában a hetedik játéknap összes eredménye:

A tabella állását itt érhetitek el:

A bajnoksággal kapcsolatos további információkért látogassátok meg a HPCL hivatalos weboldalát. A nyolcadik játéknapot május 30-án rendezik meg este 8 órától.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!