A K&H MN3B R6S alapszakaszának a legjobbja egy portugál játékos lett

A K&H MN3B R6S alapszakaszának a legjobbja egy portugál játékos lett

Véget ért a K&H MN3B R6S alapszakasza, és a nyolc csapat játékosai közül Flexyt választották meg a legjobbnak ebben az idényben.

Egy hosszú alapszakasz után még nem dőlhetnek hátra a csapatok, azonban az élen végző High Coast Esports egyik játékosa már most bezsebelt egy komoly elismerést. A hétről-hétre bemutatott fantasztikus játéka nagyban hozzájárult, hogy a HCE tulajdonképpen gond nélkül végezzen az első helyen, így már elég hamar biztosították a helyüket a négyes rájátszásban, ahol majd az Illés Akadémia Spirit lesz az első ellenfelük. A 14 forduló alatt mindössze csak kétszer sikerült ellenük bárkinek is pontot szerezniük, egy ízben a WiLD ikszelt le velük 6:6-ra, majd a Nice Gaming kapott három pontot, de azt a mérkőzést nem tudták lejátszani bizonyos technikai problémák miatt, így került kiosztásra a 7:0-ás eredmény.

Mindenesetre a csapatból, meg az egész mezőnyből is kiemelkedett egy játékos, méghozzá a portugál De Bianchi Marques "Flexy" Esmail Daniel, aki nagyon sok mutatóban vitte a prímet, de leginkább a pontossággával hívta fel magára a figyelmet. Méltán kapta tehát ő az alapszakasz MVP díját.

A már alapból nagy nevekből álló High Coast Esportsban a szezon kezdete előtt feltűnt két külföldi név, a svéd Lurifax és a portugál Flexy. Akkor még nem lehetett róluk olyan sokat tudni, de mint kiderült nagyon jól beilleszkedtek az együttesbe, és különösen Flexy volt az, aki látványosan az egyik húzóemberré vált. Szinte nem volt olyan meccs, ahol ne mutatott volna be valami kisebb-nagyobb varázslatot. Nem ő játszotta le a legtöbb kört a 14 forduló alatt, és ezeknek is csak körülbelül a 25%-át élte túl, ennek ellenére neki lett a legjobb KOST (Kill, Objective, Survive, Trade) mutatója, hiszen szinte minden körben elért ezek közül valamit. Ráadásul rögtön az első játéknapon összehozta a bajnokság egy meccsen szerzett legtöbb fragjét, számszerint 20-at. Összességében is az ő neve mellett szerepel magasan a legtöbb kill, hiszen a 14 mérkőzése alatt 148-szor likvidált valakit, miközben a második helyen Rexhun999 végzett 120 killel. A legfontosabb, hogy ebből 32-szer övé volt a nyitó kill, ami sok esetben egy kör kimenetelét is meghatározhatja. A Ratingje is magasan neki lett a legjobb, 1,49-es mutatójával, bőven maga mögött hagyja Rexhun999-et (neki 1,29 lett).

Apró érdekesség, hogy mostani csapattársa, DogeFather lett az K&H MNEB második szezonjának legértékesebb játékosa, így talán nem is véletlen, hogy ez a csapat bombaerős és méltán pályáznak az aranyéremre a szezon végén. Egy dologra viszont talán jó lesz figyelni, mert bár pazarul játszott eddig Flexy, és az egész gárda is, de az alapszakaszban a portugál 6 teamkillel szintén éllovasnak mondható, így ezeket talán jó lesz elkerülni, ha a rájátszásban is sikert akarnak elérni.

Folytatás június 25-én pénteken, amikor is kezdődik a K&H MN3B R6S rájátszása, ahol két elődöntővel folytatódik a küzdelem. A playoffban majd az első a negyedikkel, míg a második a harmadikkal mérkőzik meg, tehát High Coast Esports vs Illés Akadémia Spirit és Nice Gaming vs WiLD párharcokat rendeznek.

Az összecsapásokat élőben követhetitek az Rainbow6hu Twitch csatornán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!