K&H MN3B R6S: Történelmi meccsen dőlt el a bronzérem sorsa

Óriási izgalmak után, ötödik pályán döntötték el a csapatok, hogy melyikőjük állhat fel a K&H MN3B R6S dobogójának legalsó fokára.

A meccs előtti tippelés során, egy dologban értettek egyet a kommentátoraink, hogy a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Rainbow Six Siege bronzmérkőzésén mind a 2 csapat nyer pályát, és egy szoros meccset láthatunk majd az alapszakasz második és negyedik helyezettje között. PoPeten és Leskissonon kívül, akik 4 pályás meccset vártak, mindenki más telibe találta, hogy itt bizony hosszú küzdelem várható. Parádés védekezések, remek egyéni megmozdulások, őrült clutch playek és egy leírhatatlan élmény várt mindenkire, aki szombat este a K&H MN3B R6S bronzmeccsét választotta. Nézzük is, hogy zajlott a magyar Rainbow Six Siege történelem leghosszabb összecsapása! PoPet összefoglalójàt olvashatjátok.

1. pálya - Oregon (1-0 az N6-nak)

A felek Oregonon estek egymásnak, ahol az alapszakasz során az N6 7-2-es arányban tudta felülmúlni az aktuális ellenfelüket. Az első négy támadó köre után, 3-1-re még vezetni tudott ugyan a Spirit gárdája, de ezután Sukár vezérletével megtáltosodott a Nice, és csak egy kört buktak a folytatásban, aminek köszönhetően 7-4-re ezúttal is ők örülhettek az amerikai pályán.

2. pálya - Villa (1-1)

A második felvonásra azon a Villán került sor, ahol az elődöntőben ugyan 7-3-as arányú vereséget szenvedett az IAS a döntős High Coast ellen, de a hihetetlenül szoros körök alatt megmutatták, hogy nem idegen terep nekik ez a pálya sem. Az előző 14 játéknap alatt viszont az is kiderült, hogy az N6 is kifejezetten kedveli ezt a harcteret, és talán a korábbi itteni meccseiknek köszönhetően ők is tűntek esélyesebbnek. Végül az előzetes jóslatokkal ellentétben, az IAS borított mindenféle papírformát, és ChiBy, valamint Rico elképesztő formát mutatva, összesen 19 killel 7-1-es győzelemhez segítette csapatát, így az állás a Bo5 szériában a 2 csapat között 1-1-re módosult.

3. pálya - Chalet (2-1 az N6-nak)

Miután mindkét csapat megnyerte az ellenfele által elsőnek választott mapot, érkezhetett Chalet, melyen korábban a szezon során még nem láthattuk az N6-ot, illetve az IAS is csak a korábbi ötösével játszotta, így tippelni sem tudtunk volna, hogy melyik csapat húzza majd be az adott pályát, és szerzi meg a vezetést. Hiába kezdett az N6 jobban, és léptek meg gyorsan két ponttal, a Spirit kimutatta foga fehérjét, és végül 3-3-as félidővel fordultak a csapatok. Ezután folytatódott az, amit az első hat kör során láttunk, és oda vissza-mentek a körök a két csapat között, amikor 5-5-nél ChiBy ismét villant, és egy 1v4-et hihetetlenül okosan megoldva, matchpointra juttatta csapatát.

A folytatásban végül nem sikerült a rendes játékidőben dűlőre jutni a csapatoknak, szóval hosszabbítás következett, aminek a végén, két további körben (7-6 és 7-7-es állásnál) sem tudta lezárni a meccset a Spirit, így ismét az N6 ragadta meg a vezetést a szériában.

4. pálya - Kafe (2-2)

Közel négy óra játék után, szintén havas környezetben Kafén folytatódott a bronzmeccs, ami egyik csapatnak sem számított kifejezetten erős pályái közé az alapszakasz során. Nagyon hamar kiderül viszont, hogy ez minden, csak nem egy gyenge pontja a Spiritnek, hiszen az első félidőt védő oldalon elsöprő sikerrel hozták 5-1-es arányban. A N6-nak válaszolnia kellett erre, hiszen szerették volna lezárni a Bo5-öt már itt, és hiába jött egyből időkérés egy újabb nyert N6 kör után, a lendület nem tört meg, és többek között Destroyz 1v3-ban lehozott körének hála visszajött a meccsbe a Nice. Végül már 3 bukott matchpointal 6-5-nél, egy végletekig kiélezett körben a zöld-fehérek örülhettek, hiszen Riizy az utolsó pillanatokban hatalmasat játszott, és megnyert egy 1v2-őt, és így, 7-5-re övék lett a pálya, jöhetett a decider.

5. pálya - Coastline (3-2 az N6-nak, így az övék lett a K&H MN3B bronzérme)

Nem volt már ember, aki ne lett volna már fáradt ezalatt a maratoni meccs alatt, de még mindig nem született döntés a két csapat között. A játékosok tudták, akié Coastline, azé a diadal. A technikai problémákkal tűzdelt idegőrlő első félidőt végül magabiztos játékkal hozta 4-2-re az N6 védő oldalon, a IAS viszont hihetetlen küzdőszellemről tett tanúbizonyságot, és nem adták fel. 5-6 után hosszabbításra mentettek, amire viszont már teljesen elkészültek az erejükkel. A ráadást magabiztosan hozta az N6, így a Sukár, Destroyz, Szikaly, Fantazy és Rex által alkotott ötös ért fel a dobogó harmadik fokára, egy történelmi, közel 7 órás széria után.

A szezon legfontosabb meccse, egyben legnagyobb kérdése viszont még hátravan: a High Coast, vagy a WiLD Multigaming emelheti magasba idén a trófeát. A rengeteg megnyerhető periféria mellett Magyarország legnagyobb R6S összecsapása vár rátok, tapadjatok a képernyőkre. Délután 5 órától érkezik a K&H MN3B R6S döntő összecsapása, ne maradjatok le róla, és szurkoljatok kedvenceiteknek a Rainbow6HU Twitch csatornán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!