K&H MN3B R6S: Szorosan indult a döntő, de sima lett a vége

K&H MN3B R6S: Szorosan indult a döntő, de sima lett a vége

Három pályán dőlt el a K&H MNEB R6S harmadik évad bajnoki címének sorsa.

Hihetetlen izgalmak, kemény párharcok, végletekig kiélezett és a halálból visszahozott pálya. Ezek jellemezték a K&H MN3B Rainbow Six Siege döntőjét vasárnap délután. Az alábbiakban elolvashatjátok PoPet összefoglalójában, hogyan alakultak a finálé összecsapásai!

Az alapszakaszban egy 6-6-os döntetlen Oregonon, és egy 7-4-es HC siker Villán, ez előzte meg ezt a Bo5 összecsapást a két csapat között, ezzel pedig a WiLD ötöse volt az egyetlen, aki lejátszott meccsen pontot tudott rabolni Hedsutéktól. A kommentátorok tippje alapján most viszont ennél is többre voltak hivatottak, többen azt várták, hogy több pályát is ők nyernek majd!

1. pálya - Consulate (High Coast 8-7)

A mapban után már rögtön tudtuk, hogy egy egészen különleges párharc lehet ez a mai, hiszen már az első felvonás pikantériáját az adta, hogy mind a HC, mind a csapat elődje a Salamander, köztudottan nem túlságosan kedveli a francia harcteret, míg a Vadak az elődöntőben magabiztos 7-3-as sikert arattak itt az N6 felett. Mindezek ellenére, már rögtön az első félidő után értelmét vesztették az efajta találgatások, mivel a WiLD 2 pontos hátrányban találta magát, egyedül garázst tudták megvédeni kétszer. A pálya sajátosságai közé tartozik ugyan, hogy nagyon kiegyensúlyozott mind a támadó, mind a védő oldal, Goriék szurkolói aggódva várhatták a fordulást. Habár a folytatás nekik kedvezően alakult, és 4-4-re még ki is egyenlítettek, és hiába válaszolt egyből egy flawless körrel a HC, nemsokkal később a WiLD jutott meccsponthoz. A lobby támadás viszont ezúttal is besült, így következhetett a ráadás, ahol ismét a Vadaké lett az előny. Doge és csapata időt kért, ami meghozta az eredményét. Az utolsó 2 kört megnyerve, és ezzel 3 meccslabdát hárítva, ők húzták be az első pályát.

2. pálya - Chalet (High Coast 8-6)

Ha már Consulate a HC múltja révén volt egy érdekes választás, akkor a nemrég reworkolt Chalet pont a másik fél miatt. A liga során itt futottak bele az első nagyobb pofonba, hiszen az alapszakaszban sima 7-4-es vereséget szenvedtek el az Illés Akadémia Spirittől, és azután messziről kerülték is ezt a mapot, összesen 14 alkalommal tiltották ki, és ebből 6-6 alkalommal ez volt az első, vagy a második ban tőlük.  Flexyék úgy döntöttek, hogy a papíron erősebb támadó oldalon vágnak neki a meccsnek, és az első kört hozták is, de ezzel, csak megrángatták a vadak bajszát, akik rögtön 5 körrel válaszoltak, így a félidőben 5-1-es vezetésnél magabiztosan várhatták a folytatást. Aggódva nézhették a meccset a HC szimpatizánsok, nade az ő csapatukat egyáltalán nem olyan fából faragták, hogy beletörődjenek a vereségbe. Meseszerű feltámadás indult rögtön a második félidőben, 2 bukott kör után 5-3-nál időt is kért a WiLD, de mind hiába. Sorra bukták a köröket mindaddig, amíg azon nem kapták magukat, hogy felvillant a mathcpoint felirat, de Hedsuték vezetése miatt. Ez sokként érhette Triftéket, akik egyenlíteni tudtak, így a két csapat között a szezon során már harmadik alkalommal nem született döntés a rendes játékidőben.

A hosszabbítás magabiztos HC köröket hozott Bárban és Kitchenben is, így ismét elmaradt a WiLD győzelem.

3. pálya - Kafe (High Coast 7-0)

Ahogy tegnap a bronzmeccsen, úgy a döntő napján is, Chalet után Moszkvába utaztunk, a fagyos környezet megmaradt tehát. Ilyen előjelek után a kérdés már csak az volt, hogy két ilyen szívszaggató vereség után, van-e még visszaút a WiLDnak. Az MNEB történelmében az eddigi összes R6S döntőt hibátlanul, bukott pálya nélkül hozta a győztes csapat. A lavina, ami az előző havas pálya felénél elindult, itt is tarolt, 3-0-ás hátrányban időt kért a WiLD, de semmire nem volt elég, itt már levegőhöz sem jutottak. Ellenálhatatlan játékkal, 7-0-ás sikerrel, összesítettben pedig 3-0-val, a K&H MN3B Rainbow Six Siege bajnoka a High Coast lett!

Végül, amit a kommentátorok vártak, hogy legalább 4 pályát látunk ma az elmaradt, és talán bátran lehet azt mondani, hogy az első két map alapján, a WiLD ennél többet érdemelt ezen a meccsen, de amikor igazán kellett, a HC volt ott jobban fejben, ők tudtak összeszedettebbek maradni, és ezzel Hedsut egyedüliként háromszoros, Doge és W1oza kétszeres, míg a két külföldi játékos Lurifax és Flexy egyszeres magyar bajnoknak mondhatja magát. Nem mellesleg, Hedsut ratingje lett a legmagasabb a három pályát összesítve, szóval úgy tűnik tehát egyszerű a recept, szerezd meg őt, és tiéd, az arany is!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik pálya volt a szorosabb a K&H MN3B R6S döntőjében?