Twitch: Ennyit keres egy hónapban egy top 150 streamer

Twitch: Ennyit keres egy hónapban egy top 150 streamer

Régebben profi Apex Legends játékos volt, de a streamelésben találta meg a karriercélját.

Aki otthonosan mozog az Escape from Tarkov és Apex Legends Twitch streameken, annak ismerős lehet Aceu neve. A 26 éves amerikai streamer 2019-ben és 2020-ban a Respawn battle royale játékával kóstolt bele a profi e-sportba, azonban gyorsan letett erről a karrierútról. Helyette inkább elment streamelni a világ legnagyobb platformjára, ami élete legjobb döntése volt, ha kizárólag az anyagiak oldaláról vizsgáljátok ezt a váltást. Nem flexelésből, hanem motivációs célzattal osztotta meg Aceu, hogy átlagosan egy hónapban 100 000 dollár, azaz nagyjából 30 millió forint üti a markát csak azzal, hogy tartalmat gyárt a rajongóinak. 

Aceu számai

Az NRG Esports content creatora 1,7 millió követővel rendelkezik Twitchen, akik közül több, mint 7000-n subolnak fel rá havonta. Már ez is egy őrült összeget jelent, azonban emellett a szponzori kifizetésekből és reklámbevételekből további dollárkötegek tömik tovább a fiatal srác zsebét. Elmondása szerint régebben pizzafutárkodásból havi 2000 dollár (~600 000 forint) volt az átlagos havi bevétele, ezt sikerült meg ötvenszereznie azzal, hogy nem hagyja el a házát, hanem a számítógép előtt szórakoztatja a közönségét.

Népszerűségi statisztikái alapján a top 150 Twitch streamer között olvashatjátok Aceu nevét, ami mutatja, hogy milyen őrületes összegekből gazdálkodnak minden hónapban a legnagyobb sztárok. Aceu véleménye szerint nem kell ezeket a bevételeket elrejteni a közösség elől, ugyanis ettől nem lesz kevesebb valaki. Ha minél több ember osztja meg, hogy mennyi az annyi, akkor a rajongók elfogadóbbak lesznek és nem csinálnak belőle ügyet.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Aceu / Twitch)

Kövess Minket!



Te játszol még az Apex Legends játékkal?