K&H MN3B VALORANT: Edzőjükkel játszva is győzedelmeskedni tudott a BEE

K&H MN3B VALORANT: Edzőjükkel játszva is győzedelmeskedni tudott a BEE

Íme a K&H MN3B VALORANT bajnokságának teljes mezőnye!

Nemrég ünnepelte egy éves szülinapját a VALORANT, de még így is egy nagyon fiatal játékról beszélünk, aminek e-sport ága még csak bontogatja a szárnyait, úgy külföldön, ahogy itthon is. A legtöbb csapat még csak most alakul, a baráti társaságok most tervezgetik jövőjüket, amiben komolyabban szeretnének foglalkozni a Riot Games lövöldéjével. Ennek ellenére, a K&H MN3B VALORANT bajnokságának selejtezőire már rengeteg hazai játékos nevezett, végül azonban csak két csapat örülhetett.

Az zárt kvali végére három csapat maradt játékban, a BEE, az IAS és a UEG küzdöttek a továbbjutásért. A felső ági döntőben a Békéscsaba és a Spirit csaptak össze, méghozzá a Haven, Ascent, Bind pályatrión. Azaz csak csaptak volna össze ezeken a pályákon, hiszen az IAS csak az első két pályán, azokon is csak az első félidőkben volt ellenfél a BEE számára.

Utólag visszanézve, szinte menetrendszerű volt, hogy az első félidő rendkívül szoros, aztán az IAS elfogy és a BEE behúzza a pályákat. Haven és Ascent is ebben a mederben folyt. Pedig sokáig úgy tűnt, hogy az IAS oda tud majd csapni az asztalra, különösen wide miatt, akinek 6-6-os félidőnél már 16 fragje volt az első pályán, végül pedig 31 sikeres találattal zárta Havent. Hiába volt azonban meg a 30-as bomba, hiába oldott meg számtalan szorult helyzetet egyedül, az IAS győzelméhez ez is kevés volt. 13-8-cal ért véget Haven, az első félidőben ugyancsak szoros Ascent pedig 13-9-es BEE diadalt hozott.

Ráadásul külön elismerés illeti a Békéscsabai E-sport Egyesület VALORANT csapatát, hiszen Bartók "BigDragon" Patrik hiányzott a meccsről, helyette edzőjük, Bárány "DukloRen" Benedek játszott a felső ági döntőben. Hiányos kezdő felállással, edzővel jutottak be a bajnokság alapszakaszába a HEET, a WiLD, a Plague, az iTHR, az LvL UP és a Honvéd mellé.

Az utolsó továbbjutást érő helyért pedig a BEE elleni meccs után az alsó ágra eső IAS és a baráti mixként induló UEG játszottak. A papírforma persze az IAS-nak kedvezett, a tapasztalat és a sorozatos gyakorlás mindig előnyt élvez a baráti mixek stílusával szemben, ugyanakkor az olyan csapatok, mint az UEG pont a meglepetés erejére, az előzetesen kiismerhetetlen játékukra építhetnek.

Így tett az UEG is, és be is jött nekik. A zárt selejtező utolsó mérkőzésen sem volt szükség három pályára, ráadásul ez a kettő már sokkal tisztább erőviszonyokat mutatott. Mindkét pályán, Ascenten és Spliten is a meglepetés csapat, a UEG dominált. Aeral számtalan clutch helyzettel segítette csapatát, rNxnek aligha volt párja a fragek tekintetében, tuba pedig olyan elképesztően forgatta még a Judge-t is Spliten, amire az IAS-nak nem volt ellenszere. 

Mindkét pályán helytálltak Tubaloék, a második félidőkben sikeresen tudtak elkezdeni felzárkózni a UEG-re, de rNxéknek ekkor már akkora előnyük volt, hogy hiába az IAS comeback, hiába wide-ék minden igyekezete, a győzelmet nem tudták megszerezni. A BEE után a UEG is 2-0-ra győzedelmeskedett az IAS ellen, ezzel pedig megcsípték az utolsó továbbjutást érő helyet.

A teljes mezőny így máris összeállt. A hat meghívott alakulat mellé a BEE és a UEG csatlakozott, a július 27-én induló alapszakaszban pedig már a következő csapatok várnak majd ránk, minden kedden és szerdán:

  • HEET
  • WiLD
  • Team Plague
  • Lenovo Legion Honvéd
  • LvL UP Esport
  • iTHR
  • BEE
  • UEG

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!