KMK Xeanny: Sk1nzor emlékeztetett arra minket, hogy a playoff számít igazán

KMK Esports bejutott a K&H MN3B LoL döntőjébe, ott azonban alulmaradtak a Lenovo Legion Honvéd ellen, Xeanny értékelt.

Felemás eredménnyel zárta a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság League of Legends alapszakaszát a KMK Esports, csak tiebreaker meccsen tudták beverekdni magukat a rájátszásba. Az elődöntőben ugyan sikerült legyőzniük a jóval esélyesebbnek tartott Team Plague-et, azonban a jó forma nem tartott ki a Lenovo Legion Honvéd ellen megvívott fináléra. A rókák és az x25 Esports felső ösvényese, Szaniszló "Xeanny" Bálint adott interjút.

Felemás teljesítménnyel zártátok az alapszakasz. Milyen érzés volt belülről megélni a hullámhegyeket és -völgyeket?

"A Bo1-es rendszer miatt számítottunk pár vereségre, de nyilván nem ennyire. Nem meglepő, a hullámvölgyek rosszul, míg a hullámhegyek jól estek. Nehezebb pillanatainkban Skinzor gyakran emlékeztetett minket arra, hogy a playoff meccsek számítanak igazán."

Elég erős keret állt össze a KMK Esports égisze alatt. Ki volt a csapatban, aki a playeket hívta, aki irányította meccsek alatt az ötöst?

"Mindenki ki szokta venni a maga részét a kommunikációban, de kimondott egyedülálló shotcallerünk nincsen. "

Milyen érzés volt, amikor megtudtátok, hogy tiebreaker meccset kell játszanotok a WSE-vel a top 4-be kerülésért? Hogy készültetek fel erre a Bo1-re?

"Nem voltunk túlzottan elragadtatva a hírtől, hiszen szinte a semmiből veszélybe került a playoff pozíciónk, ami előtte majdnem biztos volt. Különösebben nem készültünk fel erre a meccsre. Mivel már többször játszottunk a WSE ellen nagyjából tudtuk hogyan akarunk bemenni a mérkőzésre. Inkább a saját játékunk fejlesztésén voltunk, mintsem az ellenfélnek a kiismerésén."

A rájátszásban sikerült megfordítani a Team Plague elleni párharcot, ezzel bejutottatok a döntőbe. Melyik ellenfeletektől tartottatok inkább: a PLG-től vagy az LLH-tól?

"Mindenféleképpen a PLG-t gondoltuk erősebbnek, ahogy szerintem a többség is, de az LLH sem volt alábecsülendő. A PLG ellen sikerült egy jó ritmust elkapnunk, ami az LLH ellen nem igazán történt meg."

A csapat Tadeusszal kiegészült, így vágtatok bele az EBL kilencedik szezonjába, mint az egyetlen teljesen magyar játékosokból álló együttes. Mennyiben más az EBL-ben játszani, mint a K&H MN3B-en?

"Alapvetően itt több erősebb csapat is van, akik ellen nehezebb játszani. Ugyanakkor viszont sok mérkőzés érződik unalmasabbnak, mert a magyar csapatok általában jóval agresszívabbak, míg EBL-en sok csapat lassan játszik. Mivel mi is hasonlóképp játszunk, gyakran nem történik sok minden a pályán."

Mi lenne szerinted a reális eredmény a félig-meddig újonc x25 Esports csapattól az EBL S9-ben? Kik a legnagyobb ellenfeleitek?

"Úgy érzem a teljesítményünk eléggé hullámzó, amit láthattunk a K&H MNEB során is. Ha jó napunk van egy erősebb csapatot, mint a Valiance Pro Gaming-et, is meg tudunk verni, de rosszabb napjainkon szomorú vereségeket szenvedünk el például a Split Raiders vagy a Nexus Gaming ellen. Nehéz így besorolni magunkat, de nehezen látom, hogy a 6. helynél bárhogyan is rosszabbul végezzünk, a top 4 pedig reális cél."

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik volt Xeanny legerősebb hőse a K&H MN3B-en?