Akciófigyelő: Egy 15 éves srác fejlesztette a játékot, most ingyen adja az Epic Games

Akciófigyelő: Egy 15 éves srác fejlesztette a játékot, most ingyen adja az Epic Games

Egy nagyon különleges ingyenes játékkal kedveskedik az Epic Games Store minden felhasználója számára.

Elérkezett a "csütörtöki ingyenes játékforduló" ideje, amikor az Epic Games Store oldalán hirtelen megugrik a látogatottság. Ezúttal csak egyetlen videójátékért nem kér pénzt a platform, de ez a program több szempontból különleges. A The Spectrum Retreat annak a Dan Smithnek az első saját fejlesztésű játéka, aki mindössze 15 évesen fejezte be az alkotását, majd keresett egy kiadót, aki felkarolja a projektet.

The Spectrum Retreat

Hiába koptatta még a középiskola padját Smith, a végeredmény önmagáért beszél. Számos díjat elnyert a sci-fi világban játszódó, logikára épülő The Spectrum Retreattel. A játékmenet ismerős lehet azok számára, akik szeretik a belsőnézetes kalandjátékokat, melyekben a fejtörők megoldása gördíti tovább a cselekményt. A The Penrose hotel tele van rejtvényekkel, amelyekben a fizika törvényeit kell többnyire kihasználnotok. A közeljövőben játszódó cselekmény, a hozzá párosított technológiai megoldások ismerősek lehetnek a Portalból, azonban ez a program nem tud felnőni a Valve legendájához. Ennek ellenére érdemes tenni vele egy próbát, ha szereitek ezt a stílust. Dan Smith egyelőre csak ezt az egy játékot jelentette meg, azonban már dolgozik egy következő alkotáson. Erről még gyakorlatilag semmit sem lehet tudni, de a közösségi média oldalára posztolt bejegyzések alapján a most 23 éves programozó gőzerővel dolgozik rajta.

Az ingyenes The Spectrum Retreat videójátékot július 8-án, délután 5 óráig adhatjátok hozzá ingyenesen az Epic Games Store könyvtáratokhoz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szereted a logikai játékokat?