Retro: A hétvége, amikor napokig nem lehetett Fortnite-ban csapatban játszani

Retro: A hétvége, amikor napokig nem lehetett Fortnite-ban csapatban játszani

Három évvel ezelőtt volt jó pár nap, amikor a Fortnite szerverei olyan mértékű terhelést kaptak, hogy napokig nem lehetett duozni.

Az Esport1 5. születésnapja alkalmából az 55 napos nyereményözön időtartama alatt minden nap egy olyan korábbi cikkünket elevenítjük fel veletek közösen, mely az vagy nekünk szerkesztőknek, vagy nektek olvasóknak volt különösen kedves, vagy pedig valamilyen olyan abnormális dologról szól, amit a mai napig nehéz elhinni.

A Fortnite Battle Royale 2017 őszén kezdte meg működését, és bármilyen meglepő is, nem vált azonnal globális sikerré, néhány hónapnak el kellett telnie, amíg az emberek felfedezték. 2018 januárjában, februárjában rohamosan kezdett gyarapodni a játékosok száma, a folyamatos terhelés pedig ekkor állandó akadásokat okozott a szolgáltatásban, meg persze az sem segített, hogy az Epic Games még csak gyakorolta a játékának frissítését, és több kellemetlen bug is bekerült. Ám ezek közül is volt egy alkalom, ami nekem kifejezetten beleégett az emlékezetembe. 2018 januárjának utolsó hétvégéjén már alig vártam, hogy duo társammal ismét elkapjunk pár áldozatot, valamint húzzuk tovább a Battle Pass-t, de már többedik napja egyszerűen nem működött a join szolgáltatás, és sajnos ez a hétvége úgy is ért véget, hogy nem lehett sem duozni, sem squadozni.

Kárpótlásul az Epic Games mindenkinek adott néhány Battle Start, akkoriban a Battle Starok gyűjtésével lehetett szintezni a BP-t. Ugyanezen év áprilisában aztán volt még egy nagyobb kiesés a szolgáltatásban, akkor az Epic Games egy nem túl szép, de az oka miatt kétségtelenül különlegessé váló hátizsákot ajánlott fel a játékosoknak, ami csak azoknak van meg, akik abban az egy hétben, amíg elérhető volt az Item Shopban, beléptek és hozzáadták a fiókjukhoz.

Az alábbi cikkünk az általam említett januári hétvégén született, amikor fejre állt a játék, próbálta oltani a tüzet az Epic.

Kövess Minket!