Élessé vált a hivatalos multiplayer az Euro Truck Simulator 2-höz

Élessé vált a hivatalos multiplayer az Euro Truck Simulator 2-höz

Véglegessé vált az 1.41-es patch a játékhoz, amely sok egyéb tartalmat is magával hozott.

Lassan már 9 éve (!) annak, hogy megjelent az SCS Software népszerű kamionos játéka, az Euro Truck Simulator 2, és ennyi idő után is rengeteg játékos rója a kilométereket keresztül-kasul egész Európán, a szoftver pedig számtalan kiegészítő tartalmat kapott megjelenése óta. Elég csak a térképet kibővítő DLC-kre gondolni – a legutóbbi, az Ibériai-félszigetet, és vele Spanyolországot, valamint Portugáliát is felvonultató DLC idén április 8-án jelent meg, de márciusban jelentették be, hogy a következőben már Oroszország nagy része, egészen a Volgáig bekerül majd a játékba.

Ezen DLC-k, valamint a különböző kozmetikai, valamint a fuvarokat érintő kiegészítők mellett a fejlesztők a sima játékmenetre is nagy fókuszt helyeznek. Olyannyira, hogy elérhetővé vált az 1.41-es patch, ami nem kisebb újdonságot, mint egy hivatalos multiplayert hozott magával a játékba.

Korábban az, aki nem egyedül, hanem többedmagával, online környezetben szeretett volna játszani, annak egy nem hivatalos, külső szoftvert, a TruckersMP-t kellett használnia. Így ugyan egyidőben akár több ezer játékos is tartózkodhatott egy szerveren, nem hivatalos multiplayernek számított így is, emiatt megvoltak a saját korlátai: elég csak arra gondolni, hogy egy-egy patch során rövid-hosszú ideig a multi sem volt elérhető, hogy szinkronba kerüljön az aktuális verzióval, de a vizuális megvalósítása is a legtöbb helyen elütött a játéktól.

A most megjelent hivatalos multiban – amely a Konvoj nevet kapta – viszont már lehetősége van a játékosnak privát szervert készíteni, amelyre akár nyolc játékos is csatlakozhat egyidőben, de a fejlesztők ígérete szerint ez a szám növekedni fog a jövőben. Ezzel a móddal pedig egyformán fog látszódni minden játékosnál a gép által irányított autósereg, de az időjárás, az aktuális idő is megegyezik, valamint ha valaki egy, csak DLC-n keresztül elérhető itemmel díszítette fel saját kamionját, az ugyanúgy megjelenik másoknál.

A patch már elérhető és le is tölthető, amely a multiplayer mellett a Fotómódhoz ad több beállítási lehetőséget, a Gyorsutazás funkció kisebb változáson esett át (például már fizetni kell, hogy eljuss egy másik garázsba), valamint fejlődött a térkép vizuális megjelenése.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!