Hirdetés

Tömegek tiltakoznak a WoW szervereken a Blizzard magatartása ellen

Szinte minden WoW szerveren tüntetések zajlanak.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Műsorajánló

Műsorajánló

Esport1 Podcast

Mi a gond a magyar CS:GO-val?

„Ez nem annyiból áll, hogy felmész a szerverre, lelősz X embert és akkor te leszel a legjobb. Ez kb. az 5%-a."

Hirdetés

Nem igazán lehet, nem is szabad szépíteni a helyzeten. A Riot és a Ubisoft után az Activision Blizzard háza táján is borult a bili. Két éves nyomozást követően, a cég ellen pert indítottak szexuális zaklatás és egyenlőtlen bánásmód vádjával. A nyomozás során feltárt információkról, a cégnél lévő körülményekről a lenti cikkben írtunk részletesebben.

A vádakat a cég egyik legnépszerűbb játékának, a World of Warcraftnak a közössége sem hagyta szó és tett nélkül. Több ezren tüntetnek a Blizzard ellen és a fejezik ki szolidaritásukat a cég rasszizmusának ás zaklatásának áldozatai felé. A Fence Macabre ingame klán szervezte meg az első tüntetést Shadowlands fővárosának, Oribosnak lépcsőire, de hamar több más nagy klán is beállt melléjük és most gyakorlatilag minden szerveren tüntetéseket tartanak.

(forrás: polygon.com)

Sőt, a játékosok nem elégedtek meg azzal, hogy a Blizzard tudtára adják nemtetszésüket. A Black Girls Code nevű nonprofit szervezet számára jótékonysági gyűjtést is szerveztek, ami során már több, mint 11 ezer dollárt gyűjtöttek a fiatal lányok számítástechnikai oktatásával foglalkozó szervezet számára.

Az Activision Blizzard elleni vádiratban több helyen is kiemelik World of Warcraft korábbi kreatív vezető igazgatóját, Alex Afrasiabit és az ő elítélendő tetteit. Afrasiabinak több NPC is a nevét viseli a WoW-ban, akik most szintén a tüntető tömeg célpontjai. A játékosok sorban állva, egymás után köpik le az érintett NPC-ket.

(forrás: pcgamer.com)

Az eljárás során persze aligha számít majd valamit a digitális tüntetés, de a Blizzard számára mindenképpen intő jel, hogy még a leghűségesebb rajongóik sem vakok, ők is ugyanúgy el tudják ítélni a céget, ha az olyan borzalmas körülményeket tart fent, mint amilyenekkel vádolják.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: wccftech)
Hirdetés
Hirdetés
2 db hozzászólás
  • Sythegore 1 éve
    Mekkora marhaság... Nota Bene! A leghűségesebb rajongók már régen abbahagyták a wow-ot, olyan mértékű lore-szennyezést követett el a Blizzard! Megmaradtunk/Visszatértünk a Vanilla-hoz.
    0 0 Válasz
  • PalFeed 1 éve
    gg
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés