kNg-ék végre otthonra találtak?

kNg-ék végre otthonra találtak?

Norvég szervezet igazolhatja le az O Planot a pletykák szerint.

Hosszas keresés után a Nordavindben találhat otthonra kNg és kompániája, az O Plano - legalábbis a RUSH B Media és ge riportja alapján. A norvég szervezet a tegnapi napon vált meg a korábbi játékosaitól (mertz, HS, TENZKI, supra, mirbit), hivatalos indoklásuk alapján a döntés "inkább stratégiai, mintsem teljesítményalapú" volt. A két fél között a riportok alapján tárgyalás folyik jelenleg - melyet hivatalosan nem erősítettek meg az érintett felek kérdésre -, azonban úgy tűnik, hogy az üzletet nyélbe fogják ütni, miután a források azt mondják, mindkét fél nagyon szeretne megállapodni. Az O Plano nemrég Európába, pontosabban Varsóba utazott bootcampelni. A nyári szünet után állítólag az Eden Malta Vibes tornáján szerepelhetnek először, feltehetően már a Nordavind név alatt.

Az O Plano játékosai az év eleje óta szervezetet keresnek maguknak, miután nem tudtak megegyezni az MIBR-ral a fizetésükről. Több pletykát is terjesztettek maguk a játékosok arról, hogy egy teljesen új orgban folytatják majd, ahol jobb körülmények között játszhatnak, de ebből nem lett semmi. Így alakult meg az O Plano (magyarul: A Terv), amit sokan irónikusnak tartottak a közösségben, hiszen a játékosok végül magukat vásárolták ki az MIBR-os szerződésükből, és ezt követően hónapokig fizetést sem kaptak. Amennyiben a Nordavind felkarolná őket most, úgy legalább az anyagi problémáik megoldódhatnak.

Erősen kérdéses azonban a Nordavind döntése mögötti racionalitás, ugyanis a dél-amerikai piac komoly potenciált jelenthet a későbbiekben a szervezet számára a mostani anyagi állapotukhoz képest, de az O Plano nem éppen a kitűnő vagy konzisztens teljesítményeiről híres, és nem is a példaértékűen professzionális játékosokról (elég csak kNg számtalan incidensére gondolni). A csapat gyakorlatilag az MIBR-os, 2020-as évvégi beugrásuk alatt mutatott meglepetésjátékból él amióta az O Plano név alatt játszanak, és messze nem a legjobb csapat még Brazíliában sem. Az észak-amerikai RMR-on negyedikek, a júniusi DreamHack Openen döntősök voltak, de az NA scene halála óta nagyon gyenge az ottani mezőny, tehát nem lehet összehasonlítani ezeket az eredményeket az európai DreamHackekkel vagy RMR-okkal. Ebben a kontextusban érthető, miért fogalmazott úgy a Nordavind, ahogyan, tehát hogy ez egy stratégiai lépés lesz, és nem a teljesítményről szól.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Véleményed szerint igaznak bizonyulhatnak a pletykák?

  • 45 %
  • 55 %