TEO: Ezen 10 e-sport játékban lehetett a legtöbb nyereményért versenyezni 2021 első felében

TEO: Ezen 10 e-sport játékban lehetett a legtöbb nyereményért versenyezni 2021 első felében

A toplista több szempontból is meglepő eredményt adott, pár neves cím hiányzik is róla.

Újabb toplistát publikált a The Esports Observer. A közelmúltban jelent meg 2021 második negyedévéről szóló kimutatásuk, a legújabban pedig az idei naptári év első 6 hónapját vették figyelembe, mégpedig az alapján, hogy összesen mennyi nyereményt osztottak szét a különböző versenyeken.

A toplista több szempontból is meglepő: "kétszer" is képviselteti magát a PUBG, míg olyan címek, mint többek között a League of Legends, vagy az Overwatch, még a legjobb 10-be sem fértek be. Az első hely viszont kis túlzással élve "hajszálon múlt", kevés választotta el egymástól a Counter-Strike: Global Offensive, valamint a PlayerUnknown's Battlegrounds e-sportját, végül előbbi zárt az élen, 7.98 millió dollár (kb. 2.38 milliárd forint) összdíjazással. A dobogó legalsó fokán pedig az Epic Games battle-royale játéka, a Fortnite zárt.

Itt azért érdemes megjegyezni, hogy a nyereményalapot illetően a CS:GO és a Fortnite kicsit máshogy működik, mint más játékoknál. A Fortnite esetében az Epic Games hajlamos komoly ellenőrzés és irányítás alatt tartani a játék e-sport életét, ennek megfelelően a nyereményalap nagy részét a fejlesztőgárda is állja. A CS:GO pedig az érem másik oldala, a Valve ugyanis egyáltalán nem, vagy alig szól bele a versenyek és az e-sport élet működésébe, ennek megfelelően pedig nincs még egy olyan cím, amely annyi, a fejlesztőgárdától független versenyszervező-csapattal büszkélkedhet, mint a CS:GO.

A legnagyobb hiányzók pedig a League of Legends, valamint az Overwatch. Ezek a játékok a múltban mindig befértek a legjobb 10-be, ezt viszont úgy érték el, hogy az összesített nyereményalap nagy részét mindig a világbajnokság adta, a franchise-rendszerben működő nemzetközi bajnokságok száma viszont csökkent mindkét cím esetében, ezek is közrejátszottak végül abban, hogy nem fértek be a 10-es listára.

Íme a teljes toplista (zárójelben az összdíjazás):

  1. Counter-Strike: Global Offensive (7.98 millió dollár)
  2. PlayerUnknown's Battlegrounds (7.80 millió dollár)
  3. Fortnite (6.12 millió dollár)
  4. PlayerUnknown's Battlegrounds Mobile (5.97 millió dollár)
  5. Dota 2 (5.42 millió dollár)
  6. Rainbow Six Siege (3.63 millió dollár)
  7. Arena of Valor (3.33 millió dollár)
  8. Rocket League (3.01 millió dollár)
  9. Call of Duty: Black Ops Cold War (2.78 millió dollár)
  10. VALORANT (2.75 millió dollár)

(Borítókép: The Esports Observer)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.