Es3tag:

Es3tag: "Meglátjuk hány trófeát gyűjtünk be újévig"

A Complexity legújabb szerzeménye a leigazolásának körülményeiről, új csapatának céljairól és a szerepeiről beszélt a HLTV-nek.

A nyári szünet egyik legérdekesebb igazolása kétségkívül es3tag szerződtetése volt a Complexityhez. A dán játékos elmúlt egy éve minden volt, csak egyszerű nem: az Astralisban beugróként nagyversenyt nyert Xyp9x helyén, majd harmincvalahány játszott meccsre alapozva HenryG leigazolta őt a Cloud9-ba, ami csúfosan leszerepelt a külső és belső nyomás hatására 2021 elején, és azóta egy perc profi CS:GO-t nem játszott. Most pedig kapott egy esélyt Jason Laketől, hogy RUSH helyén új életet leheljen az egyre rosszabb formát mutató coLba. Erről és a céljairól beszélt most es3tag egy, a HLTV-nek adott interjúban.

Először is a Cloud9 feloszlását követő időszakról és a visszatérésről kérdezték a játékost. E kapcsán elmondta, hogy szeretett volna mielőbb újra játszani, és nem a nyomás miatt választotta a Complexityt, hanem mert ezt találta a legjobb lehetőségnek. Az interjúban később elmondta, hogy több megkeresése is volt, és "100%, hogy ez volt a legjobb közülük". Többször is kiemelte, hogy a döntésben nagy szerepe volt a csapattagoknak, akiket ismer már: blameFfel és peacemakerrel még évekkel ezelőtt a Heroicban dolgoztak együtt. A megosztó edzőt egyébként megvédte az interjú során, szerinte sokan félreismerik őt és egy kiváló edző, "hatalmas részben ő az oka, hogy odajutott a MAD Lions, ahol volt".

Az interjúban szóbakerültek a szerepek is. Es3tag korábban hangoztatta már, hogy akkor érzi magát a legjobban, ha Xyp9x rolejait játszhatja. A Cloud9ban inkább egy ilyen mindenes, kvázi sztárjátékos szerepet kellett betöltenie, azzal sem elmondása, sem a látható játéka alapján nem volt boldog, most viszont úgy tűnik, hogy jobban illeszkedik majd a Complexity elképzelése az övéhez.

"Megkapom majd a legtöbb astralisos [támogató] szerepemet. Gyakorlatilag RUSH rolejainak nagyrészét veszem majd át. Vannak köztük olyanok, amiket nem sokszor játszottam, és vannak köztük olyanok, amik igazából Xyp9x-szerepek, szóval szerintem elég jól tudok illeszkedni majd a csapatba."

Végül a Complexity jelenéről és jövőjéről kérdezték a dán játékost. Előbbi kapcsán a mentalitást emelte ki, szerinte korábban is képesek lettek volna nagy tornákat nyerni már, de egy kis vérfrissítés közelebb viheti őket ehhez a célhoz. Hamarosan bootcampelni is fognak, aztán "meglátjuk hány trófeát gyűjtünk be újévig" - jegyezte meg es3tag. Az ESL Pro League is felmerült, hiszen itt lesz látható először az új felállás. Erről azt mondta, hogy nem lehet tudni még, hogyan szerepelnek majd, és a rövidtávú célok helyett inkább a következő két-három hónapra fókuszálnak, "remélem trófeákat fogunk nyerni" - mondta.

A Complexity első meccse es3taggal a Renegades ellen lesz augusztus 21-én az ESL Pro League 14. szezonjában. A csapat a B-csoportban küzd majd, ahol az ausztrál gárda mellett a G2, a Virtus.pro, az OG és a Sinners lesznek az ellenfeleik. Az EPL új szezonját magyar nyelven is követhetitek majd az Esport1TV közvetítésén.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!