Egyre valószínűbb, hogy újradolgozzák az első három 3D-s Grand Theft Auto részeket

Egyre valószínűbb, hogy újradolgozzák az első három 3D-s Grand Theft Auto részeket

Egyes információk szerint akár már ősszel megjelenhetnek a felújított verziók.

Egyre több olyan pletyka látott napvilágot a közelmúltban, amelyek szerint a Rockstar Games a legelső 3D GTA-részek, a GTA III, a Vice City és a San Andreas felújított változatain dolgozik. A Take Two is azzal került be a hírekbe, hogy több, ezen részeket szebbé varázsoló, akár több éve megjelent rajongói modokat távolíttatott el bármilyen indoklás nélkül, pár napja pedig három meg nem nevezett játékról is bejelentették, hogy várható azoknak egy újradolgozott verziója. Egy legújabb szóbeszéd szerint viszont nagyon valószínű, hogy ez a három cím kivétel nélkül az első három 3D-s GTA-epizód.

A Kotaku értesülései szerint ezek a címek ráadásul már ősszel megjelenhetnek. Az jelenleg még nem egyértelmű, hogy mindössze csak grafikailag szebbé varázsolt, vagy összességében is átírt verziókról van-e szó, azt viszont megemlíti, hogy a játékok az Unreal Engine-t fogják használni, valamint régi és új grafikák egyvelegét láthatjuk majd. Egy másik forrás, aki állítása szerint látott egy keveset a készülő címekből, ellenben úgy fogalmazott, hogy neki olyan benyomása volt, mintha az eredetileg megjelent játékokra az összes létező modot feltelepítette volna. A menürendszer ugyan frissítve lesz, a stílus viszont változatlan marad. A játékmenetet illetően már nem derült ki semmi.

A tervek szerint a játékok ráadásul számtalan platformon jelennének meg. A teljesség igénye nélkül ezek: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, Stadia, Android, iOS, PC. A fókusz viszont a konzolos verziókon lesz, amelyekre akár már október végén, november elején kiadhatják mindegyiket, míg a mobiltelefonos és PC-s közösségnek várnia kell 2022-ig. A fejlesztést a Rockstar Dundee stúdió irányítja.

A Kotaku zárásként pedig megjegyezte, hogy ezen címek sikerétől fog függeni, hogy fog-e készíteni a jövőben más játékokhoz, például a Red Dead Redemptionhöz is újradolgozott verziót a Rockstar.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik volt a kedvenc GTA epizódod?