A CIS-játékosok voltak a legértékesebbek idén, így lesz az EPL-en is?

A CIS-játékosok voltak a legértékesebbek idén, így lesz az EPL-en is?

Elindult az ESL Pro League 14. szezonja, és az idei évet nézve a CIS dominált eddig mindent - de így is marad?

Ma elindult az ESL Pro League 14. szezonja és ezzel véget ért a profik nyári szünete. Most dőlhet el, hogy s1mple és a Na'Vi folytatja-e a menetelését az IEM Köln után, vagy esetleg más játékosok és csapatok emelkednek fel, miközben egyre közelebb kerülünk a PGL Majoréhez. Valószínűleg az idei év eddigi legértékesebb játékosai dönthetik el ezt, már amennyiben folytatódik a remek formájuk 2021 második felében is. De kicsodák is ők?

s1mple - 4 MVP

Az ukrán játékos magasan vezeti a mezőnyt idén, miután a legnagyobb kihívója az elmúlt két évből - ZywOo -, gyakorlatilag eltűnt a Vitalityvel együtt - ebből is látszik, hogy mennyire más a két játékos stílusa, és ki mennyire függ a csapatától, ha győzelmekről és teljesítményekről van szó. S1mple ezzel szemben már négy MVP-díjat szedett össze idén, igazából élete formájában volt a szünet előtt, amikor is rekorddöntő játékával megnyerték a kölni IEM-tornát. Most pedig mindenki azt várja, hogy a Majorhöz közeledve folytatódik-e a s1mple-show, és hány versenyt, mennyi további MVP-díjat tud még bezsebelni idén.

s1mple MVP-díjai:

  • BLAST Premier Global Final
  • DreamHack Masters Spring
  • StarLadder CIS RMR
  • IEM Köln

Ax1le, Hobbit - 2 MVP

A fiatal Gambit-játékosok életük legsikeresebb időszakában bizonyultak 2-2 alkalommal a legértékesebbnek. A csapat a Na'Vival együtt ott van az év legjobbjai között, az online éra során ők indították el a CIS-régió dominanciáját, és számtalan tornát megnyertek, köztük a legfontosabbnak számító IEM Katowicét is. Ez a siker pedig annak köszönhető, hogy nem egy, nem két, hanem három olyan játékosa is van a Gambitnek, akik képesek megfordítani egy meccset, és ezt láthattuk szinte egész tavasszal.

Ax1Le MVP-díjai:

  • ESL Pro League 13
  • IEM Summer

Hobbit MVP-díjai:

  • EPIC League CIS
  • BLAST Premier Spring Final

Jame, sh1ro, FaNg, frozen - 1 MVP

Mindent elmond az idei évről, hogy az összes nagy tornát összevetve csak két MVP-díjazott volt, akik nem a CIS-régióból kerültek ki: frozen és FaNg. A szlovák játékos a mousesports színeiben hódította meg a Flashpoint 3-at, amely egyben az európai RMR is volt, tehát az év egyik keményebb versenye. A kanadai FaNg pedig az Extra Salt mezét viselve szerezte meg a FunSpark ULTI 2020 európai döntőjének MVP-díját - igaz, ez volt az összes nagyobb torna közül a leggyengébb mezőny idén.

Sh1ro és Jame pedig tovább erősítik a jelenlegi CIS-uralom képét, egyértelműen ők a legerősebb régió a CS:GO világában, legalábbis egyéni teljesítményeket nézve mindenképp. Ugyan ők csak egy-egy MVP-díjat zsebeltek be idén, de sh1ro az év egyik legfontosabb versenyén, a Gambit sikerét beindító IEM Katowicén bizonyult sorsdöntőnek, míg Jame a januári CS_Summit 7-en mutatta meg, hogyha akar, akkor nagyon tud - kár, hogy a Virtus.pro valamelyest kicsekkolt a Na'Vi és a Gambit uralta CIS-korszakból.

Ki kezdi az idei legértékesebb játékosok közül jobban a szezon második felét? Remek kérdés, mert ugyan s1mple indul a legjobb esélyekkel a teljes karrierjét és jelen formáját figyelembe véve, de a listán vannak azért nagyágyúk, akik ugyan nem s1mplek, de megmutatták már az elmúlt hónapokban, hogy a megfelelő körülmények között megállíthatatlanok. De ami szinte borítékolható az eddigieket látva, hogy CIS-játékos lesz az, aki elhódítja az EPL MVP-díját is, ugyanis az elmúlt egy évben annyi hihetetlen tehetség került elő innen, és nem úgy tűnik, hogy sokan versenyre tudnának kelni velük. Persze ott van még Európa utolsó reménye, ZywOo is, akiről tudjuk mennyire jó, de idén még nem voltak jó esélyei. Lehet most kapja össze magát a Vitality? Nem tudjuk.

De amit tudunk, hogy az Esport1TV közvetítésén követhetitek a nyári szünet utáni első versenyt, az ESL Pro League 14. szezonját, ahol alig egy hónap múlva kiderül, hogy ki a legjobb egyénileg egy olyan mezőnyben, ahol a világranglista 18 legjobb csapata ellen kell bizonyítani!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!